19 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Δεύτερη συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού

Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης εργασίας του Τομέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος / ΑP SMOKE της Europol που φιλοξένησε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ), υπό την αιγίδα της ΑΑΔΕ, στις 26 και 27 Μαρτίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εκπρόσωποι ελληνικών διωκτικών αρχών, στελέχη του ΣΕΚ καθώς και εμπειρογνώμονες των κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ουκρανίας αντάλλαξαν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές, ανέλυσαν τις νέες τάσεις των εγκληματικών οργανώσεων και παρουσίασαν επιτυχημένες επιχειρησιακές δράσεις σχετικά με το λαθρεμπόριο καπνού στην ΕΕ. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, χαιρέτησε την συνάντηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η ΑΑΔΕ συμβάλλει ενεργά στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά της παράνομης παραγωγής και εμπορίας καπνικών προϊόντων, προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνεργασία μεταξύ κρατών, κυβερνητικών θεσμών και υπηρεσιών. Δίνουμε προτεραιότητα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και ενισχύουμε την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Έχουμε υπό την αιγίδα μας το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ), έναν εξαιρετικό μηχανισμό συνεργασίας με άλλους φορείς στα κράτη μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς οργανισμούς.

Συνεργαζόμαστε στενά με εθνικές αρχές όπως η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα αλλά και με ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (ΕPPO), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της Απάτης (OLAF) και η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (EUROPOL). Εργαζόμαστε ακούραστα για να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειές μας έχουν διαρκή αντίκτυπο στην ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Επικεφαλής του European Financial and Economic Crime Centre (EFECC) της EUROPOL Burkhard Mühl, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Κουκουλομάτης, ο Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρότες: Την 24η Ιουλίου η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel και Elias

admin

Χρυσός: Τι κρύβεται πίσω από την «παράλογη» κούρσα της τιμής του

admin

Σαράντης: Αύξηση πωλήσεων κατά 29,7% το πρώτο τρίμηνο του 2024

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy