25 Μαΐου, 2024
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Διμερής Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την ενίσχυση της τελωνειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε σήμερα (6.3.2024) με τον αναπληρωτή Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Sezai Uçarmak, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τελωνειακό τομέα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με τον τούρκο Υπουργό για την ενίσχυση της τελωνειακής συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Το Σχέδιο Δράσης για θέματα επιβολής του νόμου που περιλαμβάνει τη δημιουργία κοινών ομάδων συνεργασίας και κοινές εκπαιδεύσεις τελωνειακών υπαλλήλων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα σκύλων ανιχνευτών και την ανάλυση εικόνων x-rays
  • Η αναβάθμιση της λειτουργίας των συνοριακών τελωνείων Κήπων και Υψάλων
  • Πρακτικές διευκόλυνσης του εμπορίου, όπως η διενέργεια επαλήθευσης των πιστοποιητικών καταγωγής που εκδίδουν τα ελληνικά Επιμελητήρια.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά: «Τα Τελωνεία έχουν πρωταρχικό ρόλο στη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας στα σύνορά μας με την Τουρκία και στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης μέσω της διευκόλυνσης του εμπορίου. Συνεργαζόμαστε στενά με τους γείτονές μας, με σκοπό να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεών μας με την Τουρκία».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σκρέκας: Έρχεται αποκλιμάκωση τιμών στους επόμενους μήνες – Πάσχα με αρνί στα 10 ευρώ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με πτώση 0,27% για τον Γενικό Δείκτη

admin

Διεθνείς αγορές: Πώς ερμηνεύονται τα υψηλά ρεκόρ στα χρηματιστήρια, τον χρυσό και το bitcoin

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy