21 Μαΐου, 2024
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις φόρων, παρελθόν τα έντυπα

Παρελθόν αποτελούν από τις 3 Μαΐου 2024 τα παραδοσιακά, έντυπα της ΑΑΔΕ με τα οποία κοινοποιούνταν οι φόροι, τα τέλη, τα πρόστιμα και άλλες πράξεις στους φορολογούμενους.

Η ΑΑΔΕ έχει πλέον εφαρμόσει την αποκλειστικά ηλεκτρονική επικοινωνία, αποστέλλοντας μέσω mail τις κοινοποιήσεις φόρου κ.λπ., θεωρώντας μάλιστα, πως με το πέρας 10 ημερών από την αποστολή της ειδοποίησης ο φορολογούμενος έχει ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις του.

Ως εκ τούτου, το παραπάνω σημαίνει πως οι πολίτες οφείλουν να έχουν καταχωρημένο ενεργό λογαριασμό e-mail στα συστήματα της ΑΑΔΕ, κάνοντας απαραίτητο για κάθε κάτοχο ΑΦΜ να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του σε περίπτωση αλλαγών.

Έτσι, θα καταστεί πιο εύκολη η επικοινωνία φορολογουμένων και φορολογικής διοίκησης, ενώ αποσαφηνίζονται και οι προθεσμίες που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς εξαλείφονται οι διαφωνίες σχετικά με τους χρόνους που έλαβαν την ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΑΔΕ: «Εμπλοκές» στην αυτοματοποιημένη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

admin

Μυτιληναίος: Αίτημα στο Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ για επένδυση 350 εκατ. ευρώ για 3 κρίσιμα υλικά

admin

Κίνα: Η εργοστασιακή δραστηριότητα κατέγραψε ανάκαμψη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy