26 Μαΐου, 2024
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Την Δευτέρα 22 Απριλίου λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις ιδιοκτητών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Έως αύριο, Δευτέρα (22.4.2024), δίνει η ΑΑΔΕ διορία στους ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν για παροχή υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης για να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις.

Πρόκειται για δηλώσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι οποίες αφορούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις του αμέσως προηγούμενου διαστήματος, καθώς ο νόμος ορίζει πως πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο. Αυτόν τον μήνα, καθώς 20 Απριλίου είναι ημέρα Σάββατο, υπήρξε μεταφορά της ημερομηνία στις 22 Απριλίου.

Μάλιστα, από αύριο μπαίνει σε λειτουργία το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής και μεταφέρονται σε αυτό οι σχετικές αρμοδιότητες των ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης, Χολαργού και Κατοίκων Εξωτερικού & Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Η σταδιακή μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής και η ενσωμάτωση τους στο ΚΕΦΟΚ Αττικής, θα πραγματοποιηθεί από:

  • 13/5/2024: ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Ψυχικού, Αιγάλεω, IB’ Αθηνών, ΙΖ’ Αθηνών και Ελευσίνας.
  • 20/5/2024: ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.

Το σχέδιο της Φορολογικής Διοίκησης αφορά στην ενσωμάτωση όλων των τμημάτων φορολογίας κεφαλαίου του νομού με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων για παραβάσεις που αφορούν σε μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες σε μετρητά αλλά και βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ως εκ τούτου, έως αύριο οι ιδιοκτήτες έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν τα στοιχεία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τους, και οι παράτυποι θα έχουν πλέον να κάνουν με τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΚ, αντιμετωπίζοντας βαριά πρόστιμα σε περίπτωσης εντοπισμού παραβάσεων ή ψευδών στοιχείων.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωσύμβουλοι: Αυξημένα έσοδα και κέρδη για το 2023

admin

BriQ Properties: Αυξήθηκαν κατά 14% τα έσοδα για το 2023

admin

ΕΦΚΑ: Μη «διαθέσιμες» έως την Δευτέρα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για επιδόματα ασθενείας και έξοδα κηδείας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy