25 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Aegean: Πληρωμή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για το 2023

Η «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία» ανακοίνωσε ότι το μέρισμα της χρήσης 2023 καθορίστηκε σε 0,75 ευρώ ανά μετοχή στις 30 Απριλίου του 2024, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 174.725 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία, οι οποίες δεν δικαιούνται μέρισμα όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και συνεπώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5%, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,71 ευρώ ανά μετοχή, όπου αυτό εφαρμόζεται.

Ημερομηνία αποκοπής, από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος, ορίζεται η Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Κατά τα ανωτέρω, η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Πληρώτρια Τράπεζα έχει ορισθεί η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία θα καταβάλλει το μέρισμα με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της EUROBANK S.A.

Η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος μέσω του δικτύου της Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία θα είναι σε ισχύ για 5 έτη από το τέλος του έτους στο οποίο δημιουργήθηκε η απαίτηση (ήτοι για το παραπάνω μέρισμα χρήσης 2023 της εταιρείας έως την 31η Δεκεμβρίου 2029).

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελληνικό: Οι οικιστικές αναπτύξεις γεμίζουν τα ταμεία της Lamda Development

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Από 10% φέτος στο 25% το μέρισμα το 2025

admin

Χατζηδάκης: «Δικαίωμα στη Λήθη» μια αυτονόητη κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy