21 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του σιταριού, της ζάχαρης και του χυμού πορτοκαλιού

Αυξήσεις στις τιμές του σιταριού, της ζάχαρης και χυμό πορτοκαλιού προβλέπει το τμήμα οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίθετα, αναμένεται μείωση στις τιμές καλαμποκιού, βαμβακιού και ριζιού, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, τα σημάδια ομαλότητας στην αγορά σιταριού δύναται να αντιστραφούν εξαιτίας των γεωπολιτικών κινδύνων, θέτοντας σε ανοδική πορεία την τιμή του.

Για τη ζάχαρη, είναι πιθανή η ανοδική πίεση στην τιμή της ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πλήττοντας τις προοπτικές παραγωγής.

Τα «υπερπουλημένα» επίπεδα στην τιμή του καλαμποκιού λειτουργούν υποστηρικτικά της τιμής του, ωστόσο οι μειωμένες κινεζικές εισαγωγές πιθανά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Για τον χυμό πορτοκαλιού, οι περικοπές στην παραγωγή πιθανά να ενισχύσουν την τιμή του, όμως το υψηλό επίπεδο αποτίμησής του δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία εξέλιξης της τιμής του.

Η αυξημένη παραγωγή ινδικού βαμβακιού πιθανά να περιορίσει την πορεία ανόδου της τιμής στο βαμβάκι, παρά τη συνέχιση των κινεζικών εισαγωγών.

Για τη σόγια, η αβεβαιότητα που εξακολουθεί και υπάρχει γύρω από τα επίπεδα της παγκόσμιας προσφοράς δύναται να έχει αρνητική επίδραση στην τιμή της.

Η περιορισμένη παραγωγή και η εξαγωγική δραστηριότητα δύναται να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στις τιμές των βοοειδών, μια τάση που πιθανά να αντιστραφεί λόγω του υψηλού επιπέδου αποτίμησης.

Για το ρύζι, οι προοπτικές της ενισχυμένης ινδικής παραγωγής ρυζιού, δύναται να επιδράσουν αρνητικά στην τιμή του.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μιχαηλίδου: Από την 1η Ιουλίου η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

admin

Το γαλάζιο focus στον …Βελόπουλο, η έκπληξη με τον γιο του Μπελέρη, που θα συναντηθούν Κασσελάκης, Δένδιας, Αυτιάς, oι ανακοινώσεις με χιούμορ από ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η τύχη της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, το flyover με άρωμα υποθαλάσσιας, τα κίνητρα για ανακαίνιση ρημαγμένων ξενοδοχείων και η H.I.G. Capital

admin

Ακίνητα: Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς – Προοπτικές ανά κλάδο και νέες τάσεις

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy