26 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Alpha Trust: Αύξηση καθαρών κερδών το 2023

Κατά το 2023 αυξήθηκαν όλα τα βασικά μεγέθη της «ALPHA TRUST HOLDINGS», και κυρίως τα καθαρά κέρδη της, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2023.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα του ομίλου, ο κύκλος εργασιών (τζίρος) του για το 2023 ανήλθε σε 8,47 εκατ. ευρώ έναντι 7,03 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,48%.

Παράλληλα, τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών, φόρων και αποσβέσεων για το 2023 ανήλθαν σε 2,15 εκατ. ευρώ έναντι 1,15 εκατ. ευρώ το 2022, καταγράφοντας αύξηση κατά 86,02%.

Επιπλέον, τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το 2023 ανήλθαν σε 1,34 εκατ. ευρώ έναντι 0,51 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 161,55%.

Οι βασικοί δείκτες για τον Όμιλο διαμορφώνονται ως εξής:

  • Μικτό Περιθώριο Κέρδους 64,83%
  • Περιθώριο EBITDA 25,43%
  • Περιθώριο Κέρδους προ φόρων 21,22 %
  • Καθαρό περιθώριο Κέρδους 15,90%
  • Απόδοση Ενεργητικού 12,47%
  • Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων 18,65%

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2023, ο Πρόεδρος της «ALPHA TRUST HOLDINGS», κ. Φαίδων Ταμβακάκης σημείωσε: «Η χρονιά υπήρξε θετική για του πελάτες, το προσωπικό και τους μετόχους μας.

Ο μετασχηματισμός της Εταιρείας με την απόσχιση του κλάδου διαχείρισης κεφαλαίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και προσφέρει την δυνατότητα για διεύρυνση των δραστηριοτήτων και ενίσχυση της κύριας δραστηριότητας χάρη στην ευελιξία που παρέχει το νέο σχήμα.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και μεγάλο τμήμα της τεχνολογικής αναβάθμισης που βάρυναν τα αποτελέσματα την τελευταία πενταετία. Η πρόταση για αυξημένο μέρισμα απηχεί την άποψη της διοίκησης για την περαιτέρω πορεία του Ομίλου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τσακλόγλου: Η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο δίμηνο

admin

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο απόφασης για τις απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

admin

Να πέσουν τα σεντόνια από τα ψηφιδωτά της Ιεράς Μονής, τι δείχνουν μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, η γκρίνια για την ΕΡΤ, oι νέοι επενδυτές του Χάρη Καρώνη, το κύμα εξαγορών στα ξενοδοχεία, ο καλπασμός της Τουρκίας και η δυσάρεστη ιστορία της μεταπολίτευσης για την οικονομία

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy