24 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Δεκτές 2 στις 3 αιτήσεις – Ποιοι είναι οι όροι για επιδότηση 10.000 ευρώ

Δεκτές έχουν γίνει 2 στις 3 αιτήσεις επιδότησης για το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω της ΔΥΠΑ και του Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr για το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω, το οποίο προβλέπει επιδότηση έως 10.000 ευρώ έχουν υποβληθεί 1095 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 631 εγκρίσεις, ενώ έχουν καταγραφεί 354 απορρίψεις και 110 ενστάσεις, οι οποίες έχουν εξεταστεί και αναμένεται η προσκόμιση στοιχείων.

Το πρόγραμμα αφορά σε ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση ιδιωτικής κατοικίας και προβλέπει επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής κενών οικιών και διαμερισμάτων με σκοπό την διάθεσή τους για εκμίσθωση ως κατοικιών.

Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι το ύψος των 10.000 ευρώ. Το μέγιστο ποσό επιδότησης είναι 4.000 ευρώ.

Παρέχεται προκαταβολή επιδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του προϋπολογιζόμενου ποσού επιδότησης.
Οι δαπάνες μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα προϊόντα και υλικά όσο και τις εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πίσω από «προτάσεις» χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία αναδύεται η «ιδέα» του ευρωπαϊκού Ταμείου Πολέμου

admin

Παιδικές κατασκηνώσεις: Παράταση για την υποβολή ενστάσεων μέχρι 3 Ιουνίου

admin

Νότια Προάστια: Πώς προχωρούν οι 5αστερες επενδύσεις εν μέσω «πολέμου» για τον ΝΟΚ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy