18 Ιανουαρίου, 2025
Οικονομία

Από τη θάλασσα στο τραπέζι: Τα μικροπλαστικά σερβίρονται στο πιάτο μας

Γαρίδες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτες φρέσκες, λευκό κρασί, λίγη φέτα και… μικροπλαστικά και έτοιμες και αχνιστές στο πιάτο μας οι γαρίδες σαγανάκι με ολίγον από θαλάσσια ρύπανση. Οι γαρίδες είναι τα πιο δημοφιλή θαλασσινά στον κόσμο, με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν κατά μέσο όρο σχεδόν μισό κιλό ανά άτομο ετησίως. Είναι νόστιμες, μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα συστατικά για την προετοιμασία γευστικών πιάτων, έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, διαθέτουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως το σελήνιο και το ιώδιο και μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα.

Οι γαρίδες, όμως, όπως και άλλα δημοφιλή θαλασσινά καταναλώνουν ρύπους που καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα αυτοί να επιστρέφουν στον άνθρωπο όταν σερβίρονται στο τραπέζι μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.newmoney.gr

Πηγή: www.protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές – Άλμα του γερμανικού DAX στο +1,7% παρά την κυβερνητική κρίση

admin

Ηλιακοί θερμοσίφωνες, αντλίες θερμότητας: Ερχονται επιδοτήσεις 232 εκατ. ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin

Οι ταπετσαρίες του Phillip Jeffries: Μεταμορφώνοντας τοίχους σε έργα τέχνης

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy