15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Bloomberg: H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασε τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ το 2023

Την ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού της χώρας στα 830 ευρώ, από 780 ευρώ, υπογραμμίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στο Bloomberg ότι η οικονομία της χώρας έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάκαμψη από το 2010, όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση χρέους.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασε τις επιδόσεις των ευρωπαίων ομόλογων χωρών το 2023 και οι οίκοι αξιολόγησης επανέφεραν τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά την ισχυρή ανάκαμψη, οι Έλληνες παλεύουν με τους χαμηλούς μισθούς, τις αυξημένες τιμές καταναλωτή, το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την επίμονη κρίση στέγασης.

«Η Ελλάδα ανήκει σε μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών με εθνικό κατώτατο μισθό ίσο ή μικρότερο από 1.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Πολωνία και η Ρουμανία.»

«Η χώρα της ανατολικής Μεσογείου συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους χαμηλότερους μέσους ετήσιους ρυθμούς αύξησης του κατώτατου μισθού κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τη Eurostat.»

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κατά 10,3% αυξήθηκε ο τζίρος για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου τον Ιανουάριο 2024

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με πρόσθετους πόρους 40 εκ. ευρώ το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

ΔΥΠΑ: «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές» στη Θεσσαλία 11 έως 13 Μαρτίου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy