17 Ιουνίου, 2024
Ελλάδα

Χαλκίδα: Οι κινήσεις των εφοριακών, η μοιρασιά των χρημάτων και η νέα κατάθεση που «καίει» το κύκλωμα

Πώς μοιράστηκαν τα χρήματα του 50χρονου επιχειρηματία, πώς οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τις κινήσεις της ομάδας των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας και τι φέρεται να αναφέρει άλλος ένας επιχειρηματίας που κατήγγειλε το κύκλωμα εφοριακών, φέρνει στην δημοσιότητα μέσω των καταθέσεων το newsit.gr.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων της υπόθεσης της Χαλκίδας άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί του τμήματος ερευνών και δίωξης της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας κατάφεραν μετά από ενδελεχή έρευνα να «πιάσουν στα πράσα» την περασμένη Τρίτη (21.05.2024) τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, με θύμα τον 50χρονο επιχειρηματία, που του απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ.

Πώς έγινε η μοιρασιά των 20.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε αστυνομικός του τμήματος ερευνών και δίωξης της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας καταδεικνύει τον τρόπο που η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας με τους άλλους υπαλλήλους της υπηρεσίας μοιράστηκαν τα «κέρδη» από τον 50χρονο επιχειρηματία.

«Κατά την παραμονή στην έδρα της υπηρεσίας και εξεταζόμενη προφορικά η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε από τον 50χρονο επιχειρηματία, το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της, ήταν για την ίδια, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η 67χρονη υπάλληλος που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον άλλον υπάλληλο που πήρε 3.000 ευρώ και έναν δεύτερο υπάλληλο που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι».

Μάλιστα η προϊσταμένη δεν δίστασε σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομικού να τους «αποκαλύψει» «ότι πριν ακόμη λάβει τη θέση ως προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας τον Σεπτέμβριο του 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών διευκολύνσεων σε εταιρείες και ότι όταν ανέλαβε τη θέση της προϊσταμένης την προσέγγισαν η 67χρονη υπάλληλος καθώς και οι διεκπεραιώτρια η οποία εργαζόταν για 19 χρόνια στην ίδια ΔΟΥ ως υπάλληλος και πλέον είναι ελεύθερος επαγγελματίας, λέγοντάς της ότι με το τρόπο αυτό που ενεργούν τόσα χρόνια όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ας βοήθημα για τη δικές της ανάγκες ενώ δεν θα μπορούσα να τους πιάσει κανείς».

Τι αποκάλυψε και άλλος αστυνομικός για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα

Το newsit.gr φέρνει στο φως και το τι ανέφερε στην κατάθεσή του και άλλος αστυνομικός του τμήματος ερευνών και δίωξης της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας για μία καταγγελία που είχε «έρθει» στο γραφείο τους.

«Στην υπηρεσία μου περιήλθε ανώνυμη πληροφορία σχετικά με επίμεμπτες ενέργειες δύο εργαζομένων της ΔΟΥ Χαλκίδας, την 67χρόνη υπάλληλο και την προϊσταμένη της».

Και συνεχίζει στην κατάθεσή του, εξηγώντας για το ακριβές περιεχόμενο της καταγγελίας του αγνώστου. «Ο καταγγέλλων δήλωσε ότι παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και οι συνεννοήσεις έγιναν μέσω τηλεφωνική σύνδεσης, καθώς και στο γραφείο της 67χρονης υπαλλήλου».

Και έτσι ξεκίνησαν και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση τον χώρο πέριξ της εφορίας για τυχόν ύποπτες κινήσεις, βλέποντας αρχικά την διεκπεραιώτρια.

«Στις 15.05.2024 είχαμε θέσει σε διακριτική επιτήρηση από κοινού με άλλους συναδέλφους μου το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας. Περί ώρα 13:30 εντοπίσαμε τη διεκπεραιώτρια να εισέρχεται εντός της υπηρεσίας και να εξέρχεται μετά από λίγα λεπτά».

Δύο ημέρες μετά εντοπίζουν και έναν άγνωστο άντρα να μπαινοβγαίνει στο κτίριο της ΔΟΥ με μικρή χρονική διαφορά. «Στις 17.05.2024 είχαμε θέσει σε διακριτική επιτήρηση από κοινού άλλους συναδέλφους μου το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας και περί ώρα 10:20 εντοπίσαμε αυτοκίνητο έξω από την ΔΟΥ. Από το όχημα αποβιβάστηκε άγνωστος άντρας και εισήλθε εντός της ΔΟΥ Χαλκίδας χωρίς να κρατάει κάτι στα χέρια του. Δέκα λεπτά μετά περίπου, ο άγνωστος άντρας εξήλθε του κτιρίου, επιβιβάστηκε στο ανώτερο όχημα και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε».

Και συνεχίζει, «περί ώρα 12:30 εντοπίσαμε το προαναφερόμενο όχημα να σταθμεύει εκ νέου έξωθεν της ανωτέρω υπηρεσίας. Από το ανωτέρω όχημα αποβιβάστηκε ο ίδιος άγνωστος άντρας κρατώντας κάποια χαρτιά στο χέρι του και εισήλθε εντός της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μετά από λίγα λεπτά εξήλθε από τη ΔΟΥ Χαλκίδας χωρίς να κρατάει κάτι στα χέρια του, επιβιβάστηκε στο ανωτέρω όχημα και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση». Όπως φάνηκε μετέπειτα από την περαιτέρω έρευνα των χειριστών της υπόθεσης ότι ο άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας ήταν ο 50χρονος.

«Στις 20.05.2024 και περί ώρα 9:50 έλαβε χώρα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της 67χρονης υπαλλήλου και του 50χρόνου επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της οποίας η 67χρονη είπε στον 50χρονο ότι “η άλλη“, εννοώντας προφανώς την προϊσταμένη, τους τα μοίρασε, εννοώντας προφανώς χρηματικό ποσό και του ζήτησε να της πάει και τα υπόλοιπα μέχρι το μεσημέρι της ίδιας, πλην όμως ο 50χρονος επιχειρηματίας ανέφερε πως αδυνατούσε σήμερα και πως θα πήγαινε την επομένη, δηλαδή στις 21.05.2024».

Στην «τσιμπίδα» του νόμου

Έτσι φτάνουμε στην ημέρα που πιάστηκαν στη «φάκα» της αστυνομίας οι 7 συλληφθέντες, καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού «την 21.05.2024 είχαμε θέσει σε διακριτική επιτήρηση από κοινού με άλλους συναδέλφους μου το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας και περί ώρα 13:00 εντοπίσαμε όχημα να σταθμεύει έξωθεν της ανωτέρω υπηρεσίας.

Από το προαναφερόμενο όχημα αποβιβάστηκε ο 50χρονος επιχειρηματίας, κρατώντας έναν μπλε φάκελο στα χέρια του και εισήλθε εντός του κτιρίου της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μετά από περίπου 5 λεπτά εξήλθε, τον ακινητοποιήσαμε, του γνωστοποιήσαμε την ιδιότητά μας και σε ερώτησή μας για το αν έδωσε χρήματα σε κάποιον υπάλληλο της προαναφερόμενης υπηρεσίας, μας απάντησε πώς παρέδωσε στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, εντός του γραφείου της ένα κλειστό φάκελο λευκού χρώματος, ο οποίος περιέχει 10.000 ευρώ. Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί της υπηρεσίας μου εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους επτά», την προϊσταμένη, την 67χρονη υπάλληλο και τους άλλους πέντε υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας.

«Λύνει» τη σιωπή του και άλλος επιχειρηματίας

Μετά τη σύλληψη και τις αποκαλύψεις της δράσης των 7 της ΔΟΥ Χαλκίδας, κατέθεσε στις αρχές και άλλος ένας επιχειρηματίας.

«Περίπου τον Οκτώβριο του 2023, το λογιστήριο της εταιρείας μου έκανε αίτημα στη ΔΟΥ Χαλκίδας προκειμένου να εισπράξει επιστροφή φόρου, ύψους περίπου 90.000 ευρώ. Μετά από κάποιες μέρες, αρχές Νοεμβρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου μία υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας και μου ζήτησε να γίνει ένα ραντεβού στην έδρα της εφορίας για να εξεταστεί το αίτημα της εταιρείας μου.

Εγώ επειδή δεν ήξερα τι μπορεί να χρειαστεί σε αυτό το ραντεβού επικοινώνησα άμεσα με τη λογίστρια της εταιρείας έτσι ώστε να με ενημερώσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου από έγγραφα κλπ. Εκείνη με τη σειρά της επικοινώνησε με την εφορία προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες».

Από εκείνο το σημείο και έπειτα φάνηκε ότι κάτι πάει στραβά καθώς όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς «μετά από κάποια ώρα δέχτηκα ξανά κλήση στο κινητό μου από την 67χρονη υπάλληλο, η οποία φάνηκε εκνευρισμένη που απευθύνθηκα στη λογίστριά μου, απαιτώντας ουσιαστικά να μεταβώ ο ίδιος στην εφορία, χωρίς να επικοινωνήσω αυτό το θέμα πουθενά.

Την επόμενη μέρα πήγα στην ΔΟΥ Χαλκίδας όπου συνάντησα την 67χρονη στο γραφείο της.

Εκεί μεταξύ άλλων μου είπε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι ουσιαστικά αυτές τις υποθέσεις η συγκεκριμένη εφορία της καθυστερεί πάρα πολύ. Επειδή δεν επρόκειτο για μικρό ποσό και ήταν χρήματα που δικαιούμαι τη ρώτησα τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να προχωρήσει η διαδικασία. Σε αυτό το σημείο μου είπε να πάμε μαζί στο γραφείο της διευθύντριας προκειμένου να γνωριστούμε και να δούμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπόθεση μου».

«Δώσε 5.000 ευρώ και είμαστε ΟΚ»

Η εγκληματική οργάνωση στη Χαλκίδα είχε στηθεί με τα μέλη της να πιέζουν τα θύματά τους. «Φτάνοντας έξω από την πόρτα και λίγο πριν μπούμε μέσα μου λέει “έλα πες μου τι θα της δώσουμε;” Εγώ σάστισα και της λέω “δεν ξέρω δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα” αλλά εκείνη επέμενε λέγοντάς μου διάφορα, προκειμένου να με πείσει.

Ένιωσα πολύ άσχημα, φοβήθηκα και κάποια στιγμή της είπα κάποιο ποσό που δεν θυμάμαι ακριβώς, το οποίο όμως αρνήθηκε λέγοντάς μου επιτακτικά “δώσε 5.000 ευρώ και είμαστε OK”. Ένιωσα ότι δεν είχα άλλη επιλογή παρά μόνο να δεχτώ και εκείνη τη στιγμή μου λέει “πρόσεξε μη μιλήσεις πουθενά γιατί αυτοί δεν παίζουν”, ανοίγοντας την πόρτα και συστήνοντάς με στην διευθύντρια».

Έπειτα – όπως αναφέρει στην κατάθεσή του – «πήγα πάλι στο γραφείο της 67χρονης υπαλλήλου όπου μου ζήτησε τα χρήματα να τα δώσω εκείνη τη στιγμή. Της εξήγησα ότι δεν γίνεται, καθώς δεν έχω αυτό το ποσό μαζί μου, αλλά εκείνη επιτακτικά και πάλι μου είπε ότι πρέπει να της τα δώσω αυτή τη στιγμή. Έφυγα γρήγορα προκειμένου να πάω στην έδρα της εταιρείας μου για να πάρω την κάρτα τραπέζης».

Μάλιστα είχαν το θράσος για τις δήθεν υπηρεσίες τους, να ζητούν να τους ευχαριστήσουν κιόλας!

«Πήγα στην τράπεζα έβγαλα τα χρήματα και επέστρεψα στη ΔΟΥ Χαλκίδας όπου συνάντησα την 67χρονη υπάλληλο στο γραφείο της και πάλι της έδωσα τα χρήματα, 5.000 ευρώ. Τα έβαλε σε έναν φάκελο που τον έβαλε μετά σε ένα ντοσιέ και μαζί πήγαμε στη διευθύντρια, προκειμένου, όπως μου δήλωσαν, να την ευχαριστήσω. Εκεί ακούμπησε το ντοσιέ με τα χρήματα στο γραφείο της διευθύντριας», φέρεται να ισχυρίστηκε ένας δεύτερος επιχειρηματίας, που κατήγγειλε στις αρχές την εμπειρία του από το κύκλωμα διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Με drone παρακολουθούσε η Αστυνομία την δράση τους

admin

Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα οι συλληφθέντες από την έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ

admin

Δημοφιλείς ηθοποιοί καταθέτουν για τον πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» – Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του για βιασμό

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy