18 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Χατζηδάκης: Οι 4 άξονες για την ενίσχυση της εθνικής αποταμίευσης

Τους 4 άξονες για μία συνολική στρατηγική ενίσχυσης της εθνικής αποταμίευσης παρουσίασε σήμερα (27.5.2024) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank και του Οικονομικού Πανεπισημίου Αθηνών για το ίδιο θέμα. 

Στο χαιρετισμό του ο Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το φαινόμενο της χαμηλής αποταμίευσης στην Ελλάδα δεν είναι σημερινό» και τόνισε πως «ακόμα και πριν την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας αποταμιεύαμε λιγότερο από τις άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες – αλλά και σε σχέση με χώρες που έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, χρειάζεται λοιπόν μια συνολική στρατηγική ενίσχυσης της αποταμίευσης των νοικοκυριών:

1. Με διασφάλιση ενός εύρωστου και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος και αποτελεσματική λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.

2. Με ανάπτυξη κεφαλοποιητικών συνταξιοδοτικών συστημάτων υψηλών αποδόσεων.

3. Με παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων προς τους αποταμιευτές – υπενθυμίζω την κατάργηση του φόρου στα έντοκα γραμμάτια.

4. Με ενδυνάμωση της οικονομικής εκπαίδευσης των πολιτών.

Καταλήγει λέγοντας ότι «ενώ βέβαια και το κράτος οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα δαπανώντας αυτά που έχει και όχι αυτά που δεν έχει».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με πτώση 0,16%, στα 121,98 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

Πως οι μεγάλες αυξήσεις των μισθών των Γερμανών κάνουν «απλησίαστα» τα δάνεια στην Ελλάδα

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται τη Δευτέρα τα τιμολόγια λιανικής

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy