23 Ιουλίου, 2024
Υγεία

Διαβήτης τύπου 1: Τριπλασιάστηκαν μέσα σε 30 χρόνια οι ασθενείς άνω των 65 χρόνων

Νέα δεδομένα έφερε η μελέτη «Global Burden of Disease and Risk Factors Study», η οποία ανέδειξε πως ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 χρόνων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια κατά 2,4 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα ποσοστά θανάτου τα οποία μειώθηκαν κατά 25%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές από το 1990 ως και το 2019 και αφορούσε άτομα κάθε εθνικότητας, ηλικίας, φύλου και δείκτη κοινωνικοδημογραφικής κατάστασης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «The BMJ».

Αυξήθηκε το όριο ηλικίας θανάτου στους πάσχοντες

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το όριο ηλικίας θανάτου στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 αυξήθηκε κατά 28% σε σύγκριση με παλιότερα, λόγω της βελτίωσης των θεραπειών και της περίθαλψης.

Πιο αναλυτικά, η αναλογία των ατόμων που έχουν διαβήτη τύπου 1, από 400 άτομα ανά 100.000 κατοίκους τη δεκαετία του ’90, το 2019 έφτασε τα 514 άτομα. Αξίζει να αναφερθεί πως η αναλογία τριπλασιάστηκε στα άτομα ηλικίας 65 ως 94 χρονών, ιδίως στους άνδρες.

Ταυτόχρονα, οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 25%, ανά 4,74 ανά 100.000 κατοίκους το 1990, σε 3,54 το 2019. Η μείωση των ποσοστών θανάτου μειώθηκε σε όλες της ηλικιακές ομάδες, εδικά μεταξύ των γυναικών και των ατόμων κάτω των 79 χρόνων.

Τα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν 13 φορές πιο γρήγορα στις χώρες υψηλού εισοδήματος, συγκριτικά με τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, κάτι που φανερώνει τις πολύ σοβαρές ανισότητες στη φροντίδα του διαβήτη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αποκαλύπτουν την έλλειψη μαγνησίου

admin

Μιχάλης Χειμώνας: Η Ευρώπη μετατρέπεται από ηγέτη της καινοτομίας σε απλό καταναλωτή

admin

Ελλείψεις φαρμάκων: Η επένδυση που δίνει τη λύση σε Ελλάδα και Ευρώπη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy