20 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Δημόσιο: Πως θα γίνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων με υποθήκη υπέρ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Νέο καθεστώς προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ήρθε χθες (01.04.24) σε δημόσια διαβούλευση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που βαρύνονται με υποθήκη υπέρ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η νέα διάταξη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων προβλέπει πως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει όλες ανεξαιρέτως τις ατέλειες, τα δικαστικά, διοικητικά, οικονομικά και δικονομικά προνόμια που παρέχονται στο Δημόσιο.

Απαλλαγές που προβλέπονται υπέρ του Δημοσίου, από το παράβολο για άσκηση ένδικων μέσων, για την εισφορά υπέρ του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, για το δικαστικό ένσημο αντιγράφων και για τα δικαιώματα υπέρ των έμμισθων υποθηκοφυλάκων, ισχύουν και για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την είσπραξη των απαιτήσεών του και γενικά των εσόδων του εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επί αναγκαστικού πλειστηριασμού τα προνόμια κατάταξης του Δημοσίου.

Όποιος επισπεύδει πλειστηριασμό με βάση τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας επί ακινήτου που βαρύνεται με υποθήκη υπέρ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κοινοποιεί με δικαστικό επιμελητή, 20 ημέρες πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού και με ποινή ακυρότητάς του, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου, αντίγραφο του προγράμματος πλειστηριασμού ή του αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης ή της δήλωσης συνέχισης πλειστηριασμού.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 500 εκατ. ευρώ για την αύξηση παραγωγής πυρομαχικών

admin

ICAP CRIF: Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίζει η εγχώρια αγορά κλιματισμού

admin

ΕΥΔΑΠ: Τι συμβαίνει με τα τιμολόγια στους λογαριασμούς ύδρευσης

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy