18 Μαΐου, 2024
Οικονομία

ΕΕ – Αγρότες: Εκκλήσεις για μηχανισμούς ασφαλείας προκειμένου να μην απορρυθμιστεί η αγορά από την ένταξη της Ουκρανίας

Μεταβατικές περιόδους στις οποίες θα συντελεστούν οι αναγκαίες αλλαγές, καθώς και μηχανισμούς ασφαλείας για να μην απορρυθμιστεί η αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ζήτησε ο αρμόδιος για ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και την γεωργία, αξιωματούχος της Κομισιόν, Γιάνους Βοϊτσεχόβσκι, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση.

Ο Επίτροπος Γεωργίας δήλωσε στο Euractiv ότι η Κομισιόν επιθυμεί την πολιτική ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά υπενθύμισε ότι η ένταξη του Κιέβου θα προκαλέσει την αγορά, δεδομένου του τεράστιου δυναμικού αγροτών και εκμεταλλεύσεων γης που διαθέτει.

Ο Πολωνός Επίτροπος, ο οποίος έχει επικριθεί επειδή εκφράζεται δημόσια υπέρ των αιτημάτων των Ευρωπαίων αγροτών, έχει προωθήσει μια δέσμη μέτρων για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και την παροχή εγγυήσεων για τους αγρότες της ΕΕ με σκοπό την επέκταση των εμπορικών πλεονεκτημάτων στην Ουκρανία, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα στην Πολωνία.

Για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς από την μαζική εισροή ουκρανικών προϊόντων, ο Επίτροπος ζήτησε μακρές μεταβατικές περιόδους και μηχανισμούς ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η χώρα μπορεί να ενταχθεί στην κοινή αγορά μόνο όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Προσέθεσε επίσης ότι η ΚΑΠ θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί με ένα υποχρεωτικό «ανώτατο όριο» της στήριξης των γεωργών με βάση τα εκτάρια, ώστε οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ουκρανία να μην λαμβάνουν υπερβολικά πολλά σε σύγκριση με τις μικρές εκμεταλλεύσεις στην ΕΕ.

«Αυτές οι εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις πληρωμές. Τα χρήματα θα πρέπει να τα παίρνουν οι αγρότες και όχι οι μεγάλες εταιρείες».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι «μεγάλες χαρές» στο τραπεζικό σύστημα, η βλοσυρή κα Μπούχ και η ξαφνική …αγάπη της moody’s.

admin

Βιομηχανία: Αυτές είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στο διεθνές εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα

admin

Στουρνάρας: Το δημόσιο χρέος μπορεί να επιστρέψει στο 60% του ΑΕΠ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy