15 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου 174 εκατ. ευρώ στους μετόχους – Στις 26 Ιουλίου η καταβολή

Εγκρίθηκε σήμερα (31.5.2024), όπως αναμένονταν, από τη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 174,096 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, κατόπιν μιας τριετίας σημαντικών αλλαγών στη στρατηγική της εισηγμένης και μιας σειράς επιτυχημένων ενεργειών της διοίκησης, και με τη λειτουργική κερδοφορία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, θεωρεί ότι διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για τη μετάβαση του ομίλου σε μία νέα εποχή.

Μία εποχή με σταθερές βάσεις για το μέλλον και σχεδιασμό που επικεντρώνεται στην κερδοφόρο ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και στη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους του. Η συγκέντρωση ρευστότητας 700 εκατ. ευρώ, άνοιξε και τον δρόμο για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Βάσει αρχικού προγραμματισμού, η αποκοπή του δικαιώματος της επιστροφής εκτιμάται για τις 22 Ιουλίου, με την έναρξη της καταβολής να εκτιμάται για τις 26 Ιουλίου.

Επίσης, η Γ.Σ. αποφάσισε την «παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη διαπραγμάτευση και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών εξώδικης επίλυσης διαφορών και ανάκλησης δικαστικών μέτρων», που αφορά στη δικαστική διένεξη με την πλευρά του Αν. Καλλιτσάντση.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρισμός: Πως οι ελληνικές start ups συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

admin

Θέμα χρόνου να φτάσει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Που αποδίδεται η νέα αύξηση

admin

Tσακλόγλου για όρια συνταξιοδότησης: «Δεν θα αλλάξει τίποτα» έως το 2027

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy