25 Μαΐου, 2024
Κόσμος

Έντι Ράμα: Η επίσκεψή μου δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας ή τις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Έντι Ράμα σχολίασε τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την επικείμενη επίσκεψή του στην χώρα μας στις 12 Μαΐου και τόνισε πως δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέμα της Ελλάδας ή τις ευρωεκλογές.

Ο Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε πως η επίσκεψη γίνεται στο «πλαίσιο μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» και όχι για τις ευρωεκλογές ή τα εσωτερικά θέμα της Ελλάδας ενώ αναφέρθηκε στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης στη χώρα μας.

Όπως τονίζει στην αρχή της ανάρτησής του «είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «όπως σωστά τόνισε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους».

Μάλιστα θέλοντας δε να τονίσει την ελληνοαλβανική φιλία ο Αλβανός πρωθυπουργός έβαλε στην ανάρτησή του emoji με τις σημαίες των δύο χωρών και μια καρδιά. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Έντι Ράμα

«Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 (Μαΐου), δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας.

Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και για το Όραμα για την Αλβανία 2030. Αυτό έχει μόνο να κάνει με την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα».


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για μια Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

admin

Γάζα: Ο πόλεμος μπαίνει στον έβδομο μήνα – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Κάιρο

admin

Οι Χούθι Υεμένης πρότειναν στους φοιτητές που αποβλήθηκαν από τα αμερικανικά πανεπιστήμια να φοιτήσουν στη Σαναά

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy