14 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Έντοκα γραμμάτια: Μειωμένα επιτόκια αναμένονται στην αυριανή δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ

Περιορισμένη ήταν η κίνηση στην αγορά σήμερα (2.4.2024) και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή δημοπρασία των τρίμηνων Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για το ποσό των 625 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι και στην αυριανή δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ θα υπάρξει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και το επιτόκιο τους εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,80% από το 3,83% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου.

Θετικά πάντως είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών σύμφωνα με τη έρευνα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας έχουν υποχωρήσει. Οι καταναλωτές εκτιμούν πλέον ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 3,1% το επόμενο έτος, ενώ πριν από ένα μήνα εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 3,3%.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 2,6% από 2,8% τον Ιανουάριο.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,45% έναντι 2,43% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1.02%

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0772 δολάρια από το επίπεδο των 1,0781 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Trade Estates: Πώς θα δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 700 εκατ. έως το 2027

admin

ΑΑΔΕ: Δεύτερη συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνού

admin

ΔΝΤ: Ρεκόρ δανεισμού 150 δισ. δολαρίων ως αντίβαρο στο χρέος και στον πόλεμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy