22 Ιουλίου, 2024
Υγεία

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς συμμετοχή από τους ασθενείς η συνταγογράφηση σκιαγραφικών για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες

Δεν θα επιβαρύνονται με το κόστος του σκιαγραφικού οι ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε αξονική ή μαγνητική τομογραφία, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο συνταγογράφησης των σκιαγραφικών, με αποκλειστική ευθύνη των ακτινοδιαγνωστών.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο από την 1η Μαΐου 2024 ισχύει η διάθεση των σκευασμάτων με «περιορισμένη ιατρική συνταγή: ιατρό ειδικότητας ακτινοδιαγνώστη», ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ «η συνταγογράφηση του σκιαγραφικού σκευάσματος δεν θα επιβαρύνει τον ασθενή και θα συνταγογραφείται χωρίς αμοιβή από τον ακτινοδιαγνώστη».

H Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, ωστόσο, έχει τοποθετηθεί σαφώς, πως «η έκδοση ιατρικής συνταγής και συνεπώς και άυλης συνταγής είναι ιατρική πράξη για την οποία ο ιατρός κάθε ειδικότητας έχει δικαίωμα αμοιβής, αντίστοιχη με αυτή της ιατρικής επίσκεψης».

Πηγή: iatropedia.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή: Πώς μπορείτε να τρώτε υγιεινά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας

admin

«Καμπανάκι» για διαβήτη τύπου 2 από την έκθεση στον καπνό πριν από τη γέννηση

admin

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον αποχρωματισμό στα ανοξείδωτα σκεύη λόγω θερμότητας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy