19 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Την Παρασκευή η καταβολή της δόσης του α΄ διμήνου του 2024

Την ερχόμενη Παρασκευή (29.03.24) θα καταβληθεί φέτος η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού-Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή αυτή του επιδόματος παιδιού-Α21 που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ αφορά το α’ δίμηνο του 2024 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2024) και το ύψος της καθορίζεται από το εισόδημα που δήλωσαν οι δικαιούχοι για το 2022.

Το επίδομα παιδιού (Α21) Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Mybussinessupport: Άνοιξε η πλατφόρμα ενίσχυσης πληγεισών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και του Έβρου

admin

POS – Ταμειακές μηχανές: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση για 7.600 επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ

admin

Γερμανία: H Rosneft πρέπει να παρουσιάσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy