25 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Euromedica από Strix-Farallon

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Euromedica από Strix-Farallon.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται: Σε συνεδρίαση του τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 13 Μαΐου 2024, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποίησης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «STRIX ASSET MANAGEMENT LTD» και «FARALLON CAPITAL MANAGEMENT L.L.C.» επί της εταιρείας «Euromedica Ανώνυμη Εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών – Ιδιωτικές Κλινικές – Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια – Ιδιωτικά πολυιατρεία», κατά την έννοια του άρθρου 5, παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011. 

Η συγκέντρωση πληροί τα όρια του άρθρου 6 παρ. 1 ν. 3959/2011, όπως ισχύει και δεν έχει κοινοτική διάσταση διότι, αφενός, δεν πληρούνται τα σχετικά κατώφλια κύκλου εργασιών που προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 («Κοινοτικός Κανονισμός Συγκεντρώσεων»), δεδομένου ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών που πραγματοποιούν παγκοσμίως όλες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δεν υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και αφετέρου δεν πληρούνται ούτε και τα εναλλακτικά/επικουρικά κατώφλια του άρθρου 1 παρ. 3 του ως άνω Κανονισμού.

Οι σχετικές αγορές προϊόντος που αφορούν την συγκέντρωση είναι οι α) αγορά των ιδιωτικών γενικών κλινικών και β) αγορά ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Ως σχετική γεωγραφική θεωρείται το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Στην συγκέντρωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα κριτήρια

α) δραστηριοποίησης τουλάχιστον 2 εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 15% (όσον αφορά στις οριζόντιες αγορές) ή

β) δραστηριοποίησης μίας τουλάχιστον εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 25% (όσον αφορά στις κάθετες αγορές). Συναφώς, από τα στοιχεία του φακέλου της συγκέντρωσης δεν προκύπτουν διαγώνιες επιπτώσεις (conglomerate effects).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, ομόφωνα εγκρίνει την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «STRIX ASSET MANAGEMENT LTD» και «FARALLON CAPITAL MANAGEMENT L.L.C.» επί της εταιρείας «Euromedica Ανώνυμη Εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών – Ιδιωτικές Κλινικές – Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια – Ιδιωτικά πολυιατρεία», δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αγορά ομολόγων: Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων

admin

Θετικά μηνύματα από την Ευρώπη στα μέτωπα ανάπτυξης και πληθωρισμού

admin

Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ): Τον Απρίλιο θα «τρέξει» νέα δράση κατάρτισης 25.000 ανέργων και εργαζομένων 

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy