18 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην «Κρητικός»

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε στην εταιρεία «Κρητικός» επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω του ότι γνωστοποιήθηκε εκπρόθεσμα η συμφωνία συγκέντρωσης, που αφορά στη μεταβολή στον έλεγχο επί της εταιρείας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφασίστηκε κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, επί της εκπρόθεσμης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, που αφορά στη μεταβολή στον έλεγχο επί της εταιρείας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με το αρ. 6 παρ. 1 του Ν.3959/2011 κάθε συγκέντρωση επιχειρήσεων πρέπει να γνωστοποιείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη σύναψη της συμφωνίας που εξασφαλίζει τον έλεγχο της επιχείρησης. Η συμφωνία εν προκειμένω αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ επί της ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Απόφασης, από τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, προκύπτει ότι η εν λόγω συμφωνία γνωστοποιήθηκε εκπρόθεσμα στην Υπηρεσία υπερβαίνοντας κατά τριάντα τρεις (33) ημέρες την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης γνωστοποίησης της συγκέντρωσης.

Με την Απόφαση 823/2023 η ΕΑ διαπιστώνει την εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011, και επιβάλλει στην ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ως υπόχρεη σε γνωστοποίηση, πρόστιμο ποσού 30.000 ευρώ κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει. Σημειώνεται ότι την λόγω συγκέντρωση η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 803/2022 Απόφαση της.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τζεντιλόνι: Και χωρίς συναίνεση στην ΕΕ, ορισμένα κράτη μέλη θα προχωρήσουν από κοινού στην Ένωση Κεφαλαιαγορών

admin

Ο Τσίπρας και το «δεν θα γίνω Καραμανλής», η εκλογική περιφέρεια Π. Μαρινάκη, η αναγκαστική συγχώνευση που διαψεύδεται, οι εταιρείες συμβούλων που αλωνίζουν και τα κόκκινα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

ΔΕΗ: Νέο λογότυπο «PPC» και νέα ομιλική εικόνα για τις θυγατρικές του Ομίλου στη Ρουμανία

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy