22 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Γαλλία: Τη μετανάστευση εξετάζουν οι πλούσιοι υπό το φόβο αύξησης των φόρων από την αριστερά

Έχουν αρχίσει να ανησυχούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γαλλίας για την πολιτική και δημοσιονομική αστάθεια που φαίνεται να κυοφορεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να φύγουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η προειδοποίησή τους έρχεται καθώς τα κυριότερα πολιτικά κόμματα αγωνίζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης – η οποία είναι πλέον κατά προσέγγιση χωρισμένη σε τρεις πλευρές – και να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση της Γαλλίας. Η πιθανότητα ότι ορισμένες από τις προτάσεις για υψηλότερους φόρους που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την πληρωμή δαπανηρών προγραμμάτων δαπανών θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν νόμος έχει αφήσει ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους να ζυγίζουν τις επιλογές τους σχετικά με το πώς να προστατευτούν.

«Οι άνθρωποι που μπορούν να φύγουν θα φύγουν αν υιοθετηθούν ακραίες πολιτικές», δήλωσε ο Emmanuel Angelier, πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης περιουσίας La Financiere d’Orion. «Η Γαλλία δεν θα είναι πλέον ελκυστική για τους ξένους και οι πλούσιοι θα φύγουν».

Ο Angelier συγκαταλέγεται μεταξύ των συμβούλων περιουσίας που δέχθηκαν τηλεφωνήματα από πανικόβλητους πελάτες κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων προεκλογικής εκστρατείας και των δύο γύρων ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (7.7.2024), με ορισμένους να στέλνουν κεφάλαια στο εξωτερικό και να αρχίζουν έρευνες για πιθανή εκπατρισμό.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Mytilineos: Ενδεχόμενο για εισαγωγή των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο

admin

ΥΠΟΙΚ – Νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε τραπεζικές χρεώσεις, POS, ΤΑΙΠΕΔ και τέλη κυκλοφορίας

admin

ΣΕΒ: «H Ευρώπη χρειάζεται επανεκκίνηση και αλλαγή πλεύσης»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy