20 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Γερμανία: Ο κατασκευαστικός κλάδος πυροδοτεί την ανάκαμψη – Οι καταναλωτές θα ακολουθήσουν

Aπέτρεψαν την ύφεση στη Γερμανία οι κατασκευές και το εμπόριο στις αρχές του 2024, δίνοντας το έναυσμα για μια ανάκαμψη που τελικά θα κάνει τους καταναλωτές να ενταχθούν σύντομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η οικοδομική δραστηριότητα ενισχύθηκε από τον ζεστό χειμερινό καιρό το πρώτο τρίμηνο φέτος, συμβάλλοντας στην αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Γερμανίας κατά 0,2% σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες. Οι καθαρές εξαγωγές συνέβαλαν επίσης στην επέκταση, ενώ η εγχώρια ζήτηση συγκρατήθηκε από τη μείωση των δημόσιων και ιδιωτικών δαπανών.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να διατηρήσει -και ίσως και να ενισχύσει- τη δυναμική που αναπτύσσεται, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των επενδυτών βελτιώνεται και η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου έτους τον Μάιο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΤτΕ: Μειώθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα κρατικού προϋπολογισμού το α’ δίμηνο του 2024 

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων: Σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου – Τι ανέφερε η εισήγηση

admin

Καφές: Γιατί αυξάνεται ξανά η τιμή του – Οι νεότερες εκτιμήσεις για την παραγωγή του

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy