26 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Γερμανία: Ο κολοσσός Galeria κλείνει 1 στα 6 πολυκαταστήματα του

Ο τελευταίος μεγάλος όμιλος πολυκαταστημάτων της Γερμανίας Galeria Karstadt Kaufhof θέλει να κλείσει 16 από τα 92 πολυκαταστήματά του, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).

Ο διαχειριστής αφερεγγυότητας Στέφαν Ντενκχάους (Stefan Denkhaus) θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τα σημεία που επηρεάζονται και το χρονοδιάγραμμα αύριο του κλεισίματος των πολυκαταστημάτων του ομίλου Galeria Karstadt Kaufhof στη Γερμανια (27.04.24).

Από τα περίπου 12.800 άτομα που απασχολούνται στην εταιρεία, τα 11.400 πρόκειται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. 1400 θα πρέπει να αποχωρήσουν, όπως ειπώθηκε. Η Denkhaus είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι οι μισές από τις 900 θέσεις εργασίας στην έδρα του ομίλου στο Έσσεν θα περικοπούν.

Ο όμιλος πολυκαταστημάτων υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις αρχές Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τρίτη πτώχευση μέσα σε τριάμισι χρόνια.

Τότε, το αφεντικό της Galeria, Ολιβιέ Φαν ντεν Μπόσε (Olivier Van den Bossche), ανέφερε τις πτωχεύσεις του ομίλου Signa, που ανήκε προηγουμένως στον René Benko, ως έναν από τους λόγους για τη δύσκολη κατάσταση.

Η ανισορροπία τους είχε άμεσο αντίκτυπο: Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πτώχευσης του Benko, τα κεφάλαια που είχαν υποσχεθεί για την αναδιοργάνωση της αλυσίδας πολυκαταστημάτων δεν υπήρχαν πλέον.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ρωσία: Οι λόγοι πίσω από την πτώση 40% στα έσοδα της Gazprom

admin

Σκάφη έως 45 μέτρα, τουρισμός / αναψυχή, εμπορικές χρήσεις, καταστήματα, εστίαση για την «νέα» Μαρίνα Λευκίμμης στην Κέρκυρα

admin

Start Ups: Στήριξη στην νεοφυή επιχειρηματικότητα από τον ιδιωτικό τομέα – Τα προγράμματα των τραπεζών

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy