25 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Γερμανία: Ο πληθωρισμός ανέκαμψε χωρίς να ματαιώνει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις 6 Ιουνίου

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία αναμένεται να είναι +2,4% τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με την προσωρινή εκτίμηση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας (Destatis), η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα (29.05.24).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), οι τιμές καταναλωτή (πληθωρισμός) στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2024 με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα αποτελέσματα.

Ο ρυθμός πληθωρισμού χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, που συχνά αναφέρεται ως πυρήνας πληθωρισμού, αναμένεται να είναι +3,0%

Κατά πάσα πιθανότητα, ωστόσο, αυτό δεν θα εμποδίσει την ΕΚΤ να μειώσει τα βασικά της επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ωστόσο, η μετέπειτα πορεία της στροφής των επιτοκίων είναι εντελώς ανοιχτή και παρέχει υλικό για έντονες συζητήσεις, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 812,5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων με απόδοση 3,75%

admin

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,8% στις τιμές με φόντο την επαπειλούμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

admin

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «στέγαση και εργασία»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy