17 Ιουνίου, 2024
Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις ευρωεκλογές

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Live News.

Αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι στις 9 Ιουνίου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Είναι λίγο περίεργη προεκλογική περίοδος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις Ευρωεκλογές. Την ίδια στιγμή, συνυπάρχει αρκετά μεγάλη απογοήτευση – από ένα μέρος του κόσμου – με θυμό αλλά και με την αίσθηση αδιεξόδου.

Η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι σε ένα βαθμό προσωποκεντρική σε σχέση με τις άλλες που έχουν υπάρξει. Χρειάζεται επικοινωνία, γιατί χωρίς αυτή το μήνυμα δεν φθάνει στον κόσμο, αλλά το βασικό που θα γυρίσει τον κόσμο είναι το περιεχόμενο».

Κύριο διακύβευμα της 9ης Ιουνίου θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται με τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει: «Υπήρχαν λόγοι σοβαροί να μιλήσουμε αυτή τη φορά περισσότερο για Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ”αν δεν μας δώσετε ψήφο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο”. Αυτό που λέω εγώ είναι μακάρι να μην συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε ο κ. Τσίπρας: «Βέβαια ο πρωθυπουργός πιθανόν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση».

Για την πορεία της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο την επόμενη της 9ης Ιουνίου σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι προεξοφολούν ότι θα δυναμώσει, το θεωρούν δεδομένο. Ο λόγος που θα δυναμώσει η ακροδεξιά είναι ότι ακολουθούνται κάποιες αδιέξοδες πολιτικές από πολλές κυβερνήσεις κι από την Κομισιόν. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπνέει και δεν συγκινεί πια.

Ο μόνος που φαντάζει να κάνει αντιπολίτευση με όποιο τρόπο και χωρίς κόστος είναι η ακροδεξιά. Δεν υπάρχει από προοδευτική αφετηρία αντίλογος συγκροτημένος. Είναι διακύβευμα και για εμάς στις εκλογές να δυναμώσουν οι προοδευτικές αριστερές φωνές στο κοινοβούλιο».

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχει έρθει στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της από τότε που συγκροτήθηκε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελληνική Λύση: Η συνταξιούχος κτηνοτρόφος που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής – Ποια είναι η Γαλάτω Αλεξανδράκη

admin

Φρέντι Μπελέρης: Ο άνθρωπος σύμβολο της ομογένειας – Η εμμονή του Ράμα να τον κρατά στη φυλακή και η υποψηφιότητα με τη ΝΔ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε κατεβάσει τα μολύβια» – Κάλεσμα για συσπείρωση από τη Ρόδο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy