17 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Hellenic Train: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Roberto Rinaudo

Η Hellenic Train, ο κύριος πάροχος σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων στην Ελλάδα και θυγατρική της ιταλικής Trenitalia (FS Group), ανακοίνωσε σήμερα (28.5.2024) ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Roberto Rinaudo.

Ειδικότερα, στυοχεύοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικής και λειτουργικής ανάπτυξης της εταιρείας, ο κ. Rinaudo αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Hellenic Train, την οποία είχε πριν ο κ. Maurizio Capotorto που αναμένεται να αναλάβει διαφορετικό ρόλο στον Όμιλο FS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας όρισε επίσης νέο Πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, ένα έμπειρο στέλεχος, που από το 2010 έως το 2015 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πριν η εταιρεία μετονομαστεί σε Hellenic Train. Ο κ. Ζηλιασκόπουλος διαθέτει σημαντική εμπειρία και πολύτιμη γνώση για τον ελληνικό σιδηροδρομικό τομέα.

Όσον αφορά τον Roberto Rinaudo, έχει μια επιτυχημένη πορεία 21 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος και ως στέλεχος σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, έχοντας επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπτυξη και τις επιδόσεις της εταιρείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής, ο κ. Rinaudo κατείχε σημαντικούς ρόλους στον Όμιλο FS. Βρίσκεται στην Ελλάδα προερχόμενος από τη Γαλλία, όπου από το 2016 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Trenitalia France και Country Manager για τον Όμιλο FS.

Στον συγκεκριμένο ρόλο, είχε σημαντική συμβολή στο επιτυχημένο λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας υψηλής ταχύτητας για τους επιβάτες. Ακόμη, διαχειρίστηκε την έναρξη και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στον τομέα της κινητικότητας, για πρώτη φορά στην ιστορία του γαλλικού σιδηροδρομικού συστήματος.

Παράλληλα, ήταν και η πρώτη φορά στην Ευρώπη που ένας σιδηροδρομικός φορέας ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία υψηλής ταχύτητας εκτός της εγχώριας αγοράς.

Ο κύριος Rinaudo είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο του Μπάρι. Είναι επίσης συνιδρυτής και ακτιβιστής του Cuore Grande di Flavio, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσαν ο ίδιος και η σύζυγός του για να συγκεντρώσουν κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση της έρευνας για θεραπείες παιδικού καρκίνου καθώς για και την βοήθεια διαμονής οικογενειών, φιλοξενώντας παιδιά με τους γονείς τους, όταν υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα επίπεδα πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

e-ΕΦΚΑ: Την Παρασκευή καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Πάσχα 2024 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

admin

ΕΦΚΑ: Τα τρία σενάρια για τις δαπάνες για τις μη συνταξιοδοτικές παροχές των ασφαλισμένων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy