30 Μαΐου, 2024
Υγεία

Η Astrazeneca δηλώνει «υπερήφανη» για το εμβόλιο του κορονοϊού – «Χορηγήθηκαν πάνω από 3 δισ. δόσεις παγκοσμίως»

«Υπερήφανη» δηλώνει η εταιρεία AstraZeneca για το εμβόλιό της ενάντια στον κορονοϊό, στον απόηχο της απόσυρσής του. Η εταιρεία τονίζει δε ότι πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο κατά τον πρώτο χρόνο της χρήσης συγκεκριμένου σκευάσματος.

Το όφελος που προσέφερε το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca στη μάχη με τον κορονοϊό είναι αδιαμφισβήτητο για τους επιστήμονες.

Ωστόσο, δεν ακολούθησε την επιστημονική εξέλιξη των άλλων εμβολίων, τα οποία προσαρμόστηκαν στις μεταλλάξεις του κορονοϊού και ταυτόχρονα αμφισβητήθηκε έντονα από μερίδα επιστημόνων, αλλά και την κοινή γνώμη, εξαιτίας των ανεπιθύμητων ενεργειών (κυρίως θρομβώσεων) που προκάλεσε σε ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων.

Τα τελευταία συνέβαλλαν στον εμπορικό «θάνατο» του εμβολίου, το οποίο κατέληξε ασύμφορο για την παρασκευάστρια εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία AstraZeneca δηλώνει, ωστόσο, υπερήφανη για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην πανδημία το εμβόλιό της.

Η ανακοίνωση της AstraZeneca Ελλάδας

Η AstraZeneca Ελλάδας συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο που διαδραμάτισε το Vaxzevria στον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας. Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο κατά τον πρώτο χρόνο της χρήσης του, ενώ συνολικά σε όλο το διάστημα της πανδημίας χορηγήθηκαν περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως.

Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ως καθοριστικές για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας.

Πλέον έχει αναπτυχθεί πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για την COVID-19, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzervria, το οποίο δεν κατασκευάζεται ούτε διατίθεται πλέον.

Θα συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και τους εταίρους μας προς την ολοκλήρωση αυτού του κεφαλαίου και της σημαντικής συμβολής του στην πανδημία COVID-19.»

Πηγή: Iatropedia.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η άσκηση που μπορεί να ενεργοποιήσει καλύτερα τον μεταβολισμό του λίπους

admin

Πώς η στοματική υγεία βοηθά στο να είμαστε υγιείς

admin

Πώς συνδέονται οστεοαρθρίτιδα και καφεΐνη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy