22 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Η BHP κερδίζει μια εβδομάδα παράταση για να πείσει την Anglo για το σχέδιο εξαγοράς των 49 δισ. ευρώ

Μία εβδομάδα παράταση κέρδισε η BHP για να πείσει την Anglo American για το σχέδιο εξαγοράς των 49 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Αλλά η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο πρέπει ακόμη να επιλύσει το πιο δύσκολο εμπόδιο της συμφωνίας: Τι θα γίνει με τη Νότια Αφρική;

Μετά από δύο γύρους διαπραγματεύσεων οι δύο εταιρείες βρίσκονται για τρίτη φορά σε συζητήσεις αφού η BHP αύξησε την αξία της πρότασής της τη Δευτέρα (20.5.2024). Η Anglo απέρριψε την τελευταία προσφορά, αλλά συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία για να δεσμευτεί η BHP σε μια δεσμευτική προσφορά ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Ενώ οι δύο εταιρείες βρίσκονται κοντά σχετικά με την αποτίμηση μίας συμφωνίας το κύριο σημείο εμπλοκής για την Anglo είναι η συνεχιζόμενη επιμονή της BHP ότι η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο πρέπει να αποσχίσει την πλειοψηφία των μετοχών της σε δύο νοτιοαφρικανικές μεταλλευτικές εταιρείες στους δικούς της μετόχους πριν προχωρήσει η εξαγορά.

Η Anglo εξακολουθεί να θεωρεί τη δομή ως πολύ περίπλοκη και ανησυχεί ιδιαίτερα για το ποιος θα καλύψει το κόστος τυχόν όρων που θα επιβάλει η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να εγκρίνει την πολυεπίπεδη συναλλαγή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,60% του Γενικού Δείκτη

admin

Κρεμλίνο: Χρειαζόμαστε λεπτομέρειες πριν απαντήσουμε στο σχέδιο της ΕΕ για τα ρωσικά σιτηρά

admin

EKT: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy