20 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Η Κίνα ξεκινά έρευνα αντιντάμπινγκ κατά χημικών προϊόντων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ της Κίνας και της Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ) ντείνονται, καθώς με την αύξηση των αμερικανικών δασμών σε 10 κινεζικούς τομείς, το Πεκίνο εξετάζει τώρα τιμωρητικούς δασμούς κατά των εισαγωγών χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η Κίνα απειλεί να επιβάλει δασμούς σε ορισμένα χημικά προϊόντα, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης στα αυτοκίνητα. Το Υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου έχει ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ κατά των εν λόγω χημικών προϊόντων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Όπως ανακοίνωσε περαιτέρω το υπουργείο σήμερα (19.05.24), τα εν λόγω χημικά είναι «συμπολυμερισμένη παραφορμαλδεΰδη», η οποία μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει χαλκό, ψευδάργυρο, κασσίτερο, μόλυβδο και άλλα μεταλλικά υλικά και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε εξαρτήματα αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές και βιομηχανικά μηχανήματα. Στο εξωτερικό εμπόριο, το ντάμπινγκ σημαίνει ότι ένα προϊόν πωλείται κάτω από την τιμή κατασκευής, γεγονός που παραβιάζει τους εμπορικούς κανόνες.

Η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, αλλά θα μπορούσε να παραταθεί κατά άλλους έξι μήνες «σε ειδικές περιστάσεις», όπως ειπώθηκε. Όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες σήμερα (19.05.24), εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε γνώση αυτής της απόφασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. «Θα εξετάσουμε τώρα προσεκτικά το περιεχόμενο της έρευνας προτού αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα». Η Επιτροπή της ΕΕ αναμένει ότι η έρευνα αυτή θα είναι πλήρως σύμφωνη με όλους τους σχετικούς κανόνες και υποχρεώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το ΔΣ αποφάσισε επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ ανά μετοχή

admin

CaptainBook: Επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των στρατηγικών εταίρων με νέα χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ

admin

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy