23 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

ICAP CRIF: Σε τροχιά ανάπτυξης η εγχώρια αλευροβιομηχανία

Η συνολική κατανάλωση αλεύρων ακολούθησε ανοδική πορεία το 2023, όπως αναφέρεται σε κλαδική μελέτη της ICAP CRIF για τον κλάδο της αλευροβιομηχανίας.

Το 2022 η εγχώρια κατανάλωση αλεύρων εκτιμάται ότι σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2021, ενώ το 2023 η άνοδος εκτιμάται ότι συνεχίστηκε, αλλά με μικρότερο ρυθμό, διαμορφούμενη σε 3%.

Σύμφωνα με την Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών & Κλαδικών Μελετών της ICAP CRIF, σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη διαδραμάτισαν οι αυξημένες τουριστικές αφίξεις στη χώρα και συνεπώς η ενίσχυση της ζήτησης από το επαγγελματικό κανάλι (HO.RE.CA.).

Ο ρυθμός ανόδου, ωστόσο, επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και οι γεωπολιτικές εξελίξεις (πολεμική σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας).

Για τη διετία 2024-2025 προβλέπεται ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό (μέσος ετήσιος ρυθμός περίπου 2%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Μητρόπολη με Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, πως θα αντιμετωπίσει ο Κέρκυρας τον Κασσελάκη, οι εθνικές παγίδες της Θράκης, η εισηγμένη που ξέχασε να υποβάλλει ισολογισμό, οι επενδύσεις της Sunlight, οι έωλες υποσχέσεις για τα ΜΜΜ της Αθήνας και η μεγάλη απόσταση μεταξύ αριθμών και πραγματικότητας

admin

Φόβοι για επιθέσεις στη ναυσιπλοΐα και στην ανατολική Μεσόγειο – Ποια είναι τα «προμηνύματα»

admin

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής για το Project Voria της North Star Entertainment στο Μαρούσι

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy