17 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Intracom: Τι φέρνει το νέο deal με την Ευρώπη Ασφαλιστική 

Παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα αποκτά πλέον η Intracom, μέσω της σύνθετης συμφωνίας που ανακοίνωσε χθες (29.5.2024) η εισηγμένη, συμφερόντων του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, που ως βασικό μέρος της αποτελεί η εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστικής από τον όμιλο.

 «Υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται από τα στελέχη των δύο εταιρειών, με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγαλύτερο μέτοχο την Intracom», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Intracom που πραγματοποιήθηκε χθες στην Παιανία.

«Με την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστικής θα έχουμε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής στην αγορά, διότι υπάρχει ένα κύμα εξαγορών των ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες. Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την ενίσχυση παρουσίας ελληνικών εταιρειών στον ασφαλιστικό κλάδο, διότι είναι ένας κλάδος που έχει υστέρηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συμφωνήθηκε η εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» και εν συνεχεία η δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος, υπό την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS» μέσω της συνένωσή της με την εισηγμένη στο Χ.Α. Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ) και την Intracom Properties, θυγατρική κατά 100% της Intracom. Στο Χρηματιστήριο, μέσα από όλες τις προβλεπόμενες κινήσεις, θα βρεθεί ο νέος φορέας «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS».

Βάσει της δομής του deal, η Intracom Holdings, που άμεσα και έμμεσα είναι μέτοχος στην ΚΛΜ με σχεδόν 88%, θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 65% και μετέπειτα το υπόλοιπο 35% της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι συνολικού τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο νέος φορέας θα έχει και ως «μαγιά», ή αλλιώς εξασφαλίσεις, ακίνητα αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ. Το σύνολο μόνο των συμμετοχών του ομίλου Intracom αποτιμάται σε 130 εκατ. ευρώ και αφορά στις επενδύσεις σε Intralot, Intrakat, ΚΛΜ, Κέκρωψ, Optima Bank και Net Company. 

Ο κ. Κόκκαλης επίσης ανέφερε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ασφαλιστική συνείδηση. «Στην Ελλάδα είναι ποσοστό 2,55% του ΑΕΠ ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεκινάει από 7-8% και φτάνει και το 12%», σημείωσε χαρακτηριστικά». Επίσης, σημείωσε πως υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την Intralot για ευρύτερες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Χτες, η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε σε «βήματα» της συμφωνίας, που θα χρειαστεί μια περίοδο μηνών για να ολοκληρωθεί. Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται ότι δρομολογούνται η είσοδος νέων επενδυτών στην «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» με απόκτηση του ποσοστού (27,60 %) που κατέχει η Intracom στην ως άνω εταιρεία, μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης, και περαιτέρω συμμετοχή αυτών στην INTRACOM PROPERTIES, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης INTRACOM PPORPERTIE και Κ.Λ.Μ., η περαιτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας, προερχόμενης από τη συγχώνευση, «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS», με καταβολή μετρητών στην οποία ο πωλητής κ. Μακρόπουλος θα συμμετέχει προς απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 10,3% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου της κ.α.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για είσοδο γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστικών ονομάτων στο όλο εγχείρημα που διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές στον ασφαλιστικό κλάδο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αρχές Απριλίου «κλείνει» το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

admin

Ελλάκτωρ: Πρόταση εξαγοράς του 38,79% της Reds

admin

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις το α’ τετράμηνο του 2024

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy