19 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Ιταλία: Δεν θα πιάσει τον στόχο της ΕΕ για έλλειμμα 3% έως τουλάχιστον το 2026

Η Ιταλία θα χρειαστεί τουλάχιστον έως το 2026 για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE), σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, δυνητικά προκαλώντας αυξημένο έλεγχο από τα δημοσιονομικά όργανα της Ένωσης.

Με το έλλειμμα στο 7,2% του ΑΕΠ πέρυσι λόγω της φορολογικής ελάφρυνσης για τις ανακαινίσεις κατοικιών, η κυβέρνηση της Iταλίας θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να επαναφέρει τα δημόσια οικονομικά της σε μια βιώσιμη πορεία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει νέους οικονομικούς στόχους και προβλέψεις προσεχώς, με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει ανάπτυξη 1% φέτος, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 0,6%. Τα μεγέθη ενδέχεται να αλλάξουν πριν από την ανακοίνωση.

Αυτή η ταχύτερη επέκταση θα συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος σε περίπου 4,4% φέτος και κάτω από 4% το επόμενο έτος, αναφέρουν οι πληροφορίες του αμερικανικού μέσου. Ένας πιθανός στόχος 4,3% αναφέρθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από την εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Ο υπουργός Οικονομικών Giancarlo Giorgetti έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας παραμένουν «απόλυτη προτεραιότητα».

Ο Giorgetti χρειάστηκε να εξηγήσει μια σειρά από αναθεωρήσεις στις προβλέψεις για το έλλειμμα της Ιταλίας από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2022, μετά από επίσημη επανεκτίμηση του τρόπου με τον οποίο θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές ελαφρύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του «υπερμπόνους».

Αυτή η απόφαση επέτρεψε στους ιδιοκτήτες κατοικιών να κερδίσουν ένα επιπλέον 10% πάνω από το ποσό που είχαν ξοδέψει για ανακαινίσεις και γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο. Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση της Meloni περιόρισε δραστικά τη φορολογική ελάφρυνση, περιορίζοντας τις μέγιστες δαπάνες.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11% η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2024

admin

ΕΕΕΠ: Προστασία των παικτών της Betshop

admin

Αγρότες: Πληρωμές σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy