23 Ιουλίου, 2024
Υγεία

Κυκλοφόρησαν πλαστά Ozempic, προειδοποίηση από τον ΠΟΥ 

Δεν έχει προηγούμενο το θράσος ορισμένων, που εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση που έχουν το Ozempic και άλλα φάρμακα για GLP-1, διακινούν πλαστά σκευάσματα! Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί!

Δεν είναι μόνο το Ozempic, αλλά και το Mounjaro της Eli Lilly και άλλα φάρμακα GLP-1 που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχουν στην αγορά πλαστά φάρμακα, που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τη δραστική ουσία του φαρμάκου για τον διαβήτη Ozempic και της θεραπείας απώλειας βάρους Wegovy της Novo Nordisk.

Τον τελευταίο καιρό, η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά για το Ozempic, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «χώρος» για να ρίξουν κάποιοι στην αγορά «πλαστά» φάρμακα!

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ αφορά τρεις παραποιημένες παρτίδες σεμαγλουτίδης που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2023 και στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα πλαστά φάρμακα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή και εάν δεν περιέχουν τις απαραίτητες ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές στην υγεία, λόγω μη ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα ή του βάρους, ανέφερε ο ΠΟΥ, συνιστώντας στους ασθενείς να μην εμπιστεύονται άγνωστους ή μη εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

Και οι δύο φαρμακοβιομηχανίες, Lilly και Novo, έχουν μηνύσει αρκετούς φορείς για να τους σταματήσουν από το να πωλούν προϊόντα που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τις δραστικές ουσίες τιρζεπατίδη και σεμαγλουτίδη που χρησιμοποιούνται στα αντίστοιχα δημοφιλή φάρμακα που παράγουν για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους.

Πηγή: iatropedia.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ευερέθιστο έντερο: Τα συμπτώματα και χρήσιμες συμβουλές για ανακούφιση

admin

Πώς η αγγειοπλαστική βελτιώνει την ποιότητα των ασθενών με στεφανιαία νόσο

admin

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για τη χοληστερίνη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy