18 Μαΐου, 2024
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: «Παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω έξωθεν δηλώσεων και πράξεων»

Για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω έξωθεν δηλώσεων και πράξεων» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την καταδίκη Μπελέρη, «η απόφαση εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης».

Και συνεχίζουν: «Κατά το στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας της δίκης για τα δυο μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας προέκυψαν σημαντικές αντιφάσεις στο υλικό».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος».

«Η δυσανάλογη ποινή φυλάκισης διατηρεί σε ομηρία τον εκλεγμένο δήμαρχο και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με το κράτος δίκαιου.

Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά για ζήτημα κράτους δικαίου, το οποίο ως κοινοτικό κεκτημένο συνιστά σαφή προϋπόθεση για την πρόοδο των ενταξιακών διαδικασιών.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση και αναμένει μια γνήσια αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας», καταλήγουν.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κασσελάκης από την Ικαρία: Χώρα που από αμέλεια αφήνει τους πολίτες να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή

admin

Ευρωεκλογές 2024: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ

admin

Ευρωεκλογές 2024: Φαραντούρης, Παππάς και Μπεκατώρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρώτα ονόματα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy