14 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Lavazza: Πάνω από 3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023

Συνεχής ανάπτυξη καταγράφεται για τον Όμιλο Lavazza, σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών για το 2023 να είναι πάνω από 3 δισ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Lavazza ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις την 31η Δεκεμβρίου 2023 και ανακοινώνει τους κύριους οικονομικούς δείκτες:

«Το 2023, το μακροοικονομικό σενάριο για τον κλάδο ήταν εξαιρετικά περίπλοκο λόγω της απότομης αύξησης του κόστους των πρώτων υλών, με τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ για τον green coffee και την ποικιλία Robusta.

Παρ’ όλα αυτά, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τις αυξήσεις τιμών στα προϊόντα μας, για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, διατηρώντας τους όγκους των πωλήσεων.

Ωστόσο, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του Ομίλου Lavazza μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο του καφέ και να επιτύχουμε αύξηση της κερδοφορίας μέσω εξαγορών, όπως με την γαλλική επιχείρηση MaxiCoffee, επιτυγχάνοντας έσοδα άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως δήλωσε ο CEO του Ομίλου Lavazza, Αντόνιο Μπαραβάλε (Antonio Baravalle).

Σχολιάζοντας δε ότι «ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι η ικανότητά μας να διαφοροποιούμαστε, ακολουθώντας μια στρατηγική ανάπτυξης που μας δίνει σημαντική παρουσία σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές και τομείς της αγοράς.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διεθνή αγορά και να εξετάζουμε στρατηγικές επενδύσεις και συνεργίες που μπορούν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας, ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία μας, στις παγκόσμιες αγορές».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διεθνείς αγορές: Πώς ερμηνεύονται τα υψηλά ρεκόρ στα χρηματιστήρια, τον χρυσό και το bitcoin

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε κατά 2,8% ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

Σούπερ Μάρκετ: Σε ποια προϊόντα «έπεσαν» οι τιμές στα ράφια και πόσο – «Παράθυρο» σε νέες μειώσεις

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy