15 Ιουνίου, 2024
Πολιτική

Μαρινάκης για μείωση πληθωρισμού: «Προχωράμε με συνέπεια χωρίς λογικές ”λεφτόδεντρων”»

«Η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα και συνέπεια, μακριά από μαξιμαλιστικές λογικές ”λεφτόδεντρων”» είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Παύλος Μαρινάκης για τη μείωση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Μάιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποδίδουν απτά αποτελέσματα, μειώνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις συνέπειες για τους πολίτες, έναντι ενός επίμονου εισαγόμενου πληθωρισμού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει πληθωρισμό χαμηλότερο από αυτόν της Ευρωζώνης, ενώ ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.

Με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος παρέχει συγκρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα έπεσε στο 2,3% τον Μάιο από 3,2% που ήταν τον Απρίλιο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στην Ευρωζώνη, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ανέβηκε στο 2,6%, από 2,4% που ήταν τον Απρίλιο.

Παράλληλα, στο βασικό δείκτη που αφορά περισσότερο από όλους κάθε πολίτη, τον πληθωρισμό τροφίμων δηλαδή, παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση: 2,3% τον Μάιο από 4,8% τον Απρίλιο», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προχωράμε απρόσκοπτα με βασικό στόχο να φτάσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο διαθέσιμου εισοδήματος, ανακτώντας όλο και περισσότερο από το χαμένο έδαφος μετά τα χρόνια της κρίσης.

Με αποτελέσματα χειροπιαστά, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, χωρίς να διακινδυνεύουμε την επιστροφή στις μαύρες εποχές της χρεοκοπίας.

Ήδη ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από 650€ σε 830€, ο μέσος μισθός έχει φτάσει τα 1.251€, αυξανόμενος κατά 20% τα τελευταία», καταλήγει.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στέφανος Κασσελάκης: Ο επικός διάλογος με ηλικιωμένη στα Χανιά και η ανάρτηση Γεωργιάδη

admin

Δημοσκόπηση Opinion Poll για Ευρωεκλογές: Σαρώνουν Αυτιάς και Δήμας από ΝΔ, Μπεκατώρου και Παππάς από ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΥΠΕΞ για το μακελειό στη Μόσχα: Συγκλονισμένοι από τις τρομερές εικόνες, θερμά συλλυπητήρια

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy