24 Απριλίου, 2024
Αθλητικά Νέα

Μίλτος Τεντόγλου: «Ο κ. Βρούτσης υλοποίησε τα αιτήματά μας – Πρώτη φορά προπονούμαι στο ΟΑΚΑ και βλέπω αλλαγή»

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για τις αλλαγές και βελτιώσεις που υπήρξαν στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, εξέφρασε ο Μίλτος Τεντόγλου. Σύγχρονο, ασφαλές και ανακαινισμένο είναι πλέον το προπονητήριο στίβου της Ολυμπιακής Εγκατάστασης. Τα έργα που υλοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ “μεταμορφώθηκε” μέσα σε λίγους μήνες σε αυτό που ήθελαν όλοι οι αθλητές που περνούσαν τις πύλες του, όπως φαίνεται και από όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ποτέ δεν “μάσησε” τα λόγια του, σχετικά με τις προπονητικές συνθήκες που είχε βρεθεί αντιμέτωπος.

Τα βελτιωτικά έργα, κόστους 500.000€ που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες (εκκρεμούν ακόμη έργα 200.000€), το μεταμόρφωσαν σε σύγχρονο, ικανό να φιλοξενεί τους πρωταθλητές μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης πραγματοποίησε την Πέμπτη αυτοψία στο ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ, με την αλλαγή να σχολιάζεται από τους πάντες και να φαίνεται και στα χαμόγελα των Μίλτου Τεντόγλου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κωνσταντίνου Δουβαλίδη, των προπονητών Γιώργου Πομάσκι, Άγγελου Παυλακάκη, Χάρη Καραλή, Νίκου Κολοβού (προπονητής του χρυσού Παραολυμπιονίκη μας, Νάσου Γκαβέλα), Χρήστου Παπαδόπουλου (ομοσπονδιακός των εθνικών ομάδων ρίψεων), του Κώστα Γκατσιούδη και όλων όσων συναντήθηκαν με τον υπουργό Αθλητισμού στο κλειστό προπονητήριο.

Η πρότερη έλλειψη θέρμανσης, οι κουβάδες για να μαζεύουν τα βρόχινα νερά που περνούσαν από την προβληματική μόνωση και ο γενικότερα φθαρμένος χώρος, πλέον αποτελούν παρελθόν.

Βρούτσης: «Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίονουν»

Είδα τα μάτια του Μίλτου, της Νικόλ και των άλλων παιδιών να λάμπουν από χαρά, για τη βελτίωση του χώρου και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και συνέχισε:

“Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν. Πριν από τρεις μήνες, που επισκέφτηκα για πρώτη φορά αυτόν τον χώρο, ντράπηκα για τις συνθήκες που προπονούνταν οι αθλητές μας.

Δεσμεύτηκα, μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πώς θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τους αθλητές μας. Το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, τους πρωταθλητές μας και το κάνουμε. Βήμα βήμα.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η εικόνα του κλειστού προπονητηρίου έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαριστώ όλους, κυρίως τους εργαζομένους για τη συμβολή τους.

Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουν δρομολογηθεί και άλλα πράγματα να γίνουν, όπως το εργομετρικό κέντρο εντός του ΕΚΑΕ (κόστους 400.000€), μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί έως τέλος Αυγούστου του 2024. Έως τότε φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε και άλλα έργα εντός του κλειστού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και στα ανοιχτά γήπεδα.

Με ικανοποιεί που με αγκάλιασαν οι αθλητές και μου είπαν ότι είδαν να γίνεται ένα τεράστιο άλμα, όχι σαν του Τεντόγλου, ένα σχετικό καλό άλμα το οποίο άλλαξε την εικόνα του κλειστού προπονητηρίου, συνολικά».

Τεντόγλου: «Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό γι’ αυτό»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, φανερά ικανοποιημένος από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν και βελτίωσαν τις συνθήκες προπόνησής του, δήλωσε:

“Τα τελευταία επτά χρόνια που προπονούμαι στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αλλαγή. Ο κ. Βρούτσης άκουσε τα αιτήματά μας από την πρώτη στιγμή και τα υλοποίησε. Το βασικότερο για μένα ήταν η θέρμανση που το ζητούσαμε χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό γι’ αυτό”.

Απ’ τη μεριά του, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για “την επικοινωνία που αναπτύξαμε με τον Υπουργό από την πρώτη μέρα. Εμείς αναδείξαμε τα προβλήματά μας και ο κ. Βρούτσης πήρε τα σημαντικά και ουσιαστικά και τα έκανε πράξη. Ήταν για μένα έκπληξη!”.

Τον Υπουργό Αθλητισμού συνόδευαν η συνεργάτης του και κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, η πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής, μέλη της Διεύθυνσης και εργαζόμενοι.

Κατά την αυτοψία του, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προπόνηση των αθλητών, να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ρωτήσει για τις νέες συνθήκες προετοιμασίας τους, αλλά και να ακούσει τι επιπλέον τους απασχολεί.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν αυτό το τρίμηνο:

Αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των παλαιών μη λειτουργικών θερμαντικών σωμάτων και φωτιστικών.

Τοποθέτηση έξι κλιματιστικών 60.000 BTU, τύπου ντουλάπας και αποκατάσταση των καλωδίων του δικτύου παροχής ρεύματος που είχαν κλαπεί.

Τοπική αποκατάσταση φθορών της μονωτικής μεμβράνης στην οροφή της αίθουσας μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας (ποσού 100.000€) που έχει προκηρυχθεί για την πλήρη αντικατάσταση αυτής.

Κατασκευή στεγάστρου σε τμήμα της οροφής του προπονητηρίου για αποτροπή εισροής υδάτων στον διάδρομο προθέρμανσης οριζόντιων αλμάτων.

Γενικός ελαιοχρωματισμός και αποκατάσταση σαθρών επιχρισμάτων στις τοιχοποιίες στην οροφή και στην περιμετρική επένδυση της αίθουσας προπονήσεων με ξυλεία ραμποτέ.

Τοποθέτηση προστατευτικών panels στη τζαμαρία της αίθουσας για προστασία των αθλητών και ανανέωση αθλητικού εξοπλισμού (δίχτυα ρίψεων, στρώματα κλπ), προς αντικατάσταση των παλαιών που είχαν φθαρεί (προσφορά της ΕΟΕ, ύψους περίπου 100.000€).

Πλήρης αναβάθμιση του εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού στο προπονητήριο με αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Τοποθέτηση ηλεκτρικής μπάρας για τον έλεγχο της εισόδου των οχημάτων στην εγκατάσταση.

Τοποθέτηση αυτόνομων οικίσκων υγιεινής (WC) και αποδυτηρίων στο βοηθητικό Κ-1.

Κατασκευή περίφραξης για διαχωρισμό των βοηθητικών γηπέδων Κ-1 (ΣΕΓΑΣ) και Κ-2 (κοινού).

Τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου προς το βοηθητικό γήπεδο Κ2 από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και παράλληλη διευκόλυνση της στάθμευσης οχημάτων των αθλουμένων.

Επισκευή μεταλλικής πρόσοψης και υαλοπινάκων στην αίθουσα προπονήσεων.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η 12άδα του «τριφυλλιού» για το ντέρμπι της Euroleague στο ΣΕΦ

admin

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Προσοχή γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκληθούμε» το μήνυμα της Ένωσης στους οπαδούς

admin

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών οι «ερυθρόλευκες»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy