23 Ιουλίου, 2024
Πολιτική

Ο Χατζηδάκης σηκώνει το γάντι του Κασσελάκη: Επιστολή στον Τασούλα να συζητηθούν τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, προτείνει να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση στις προτάσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Πιο αναλυτικά, ο Κωστής Χατζηδάκης στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αγγελική Δεληκάρη: Η Νίκη ανέστειλε την κομματική ιδιότητα της γυναίκας που χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές – Εμείς δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς»

admin

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy