22 Ιουλίου, 2024
Υγεία

Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής γιατί περιέχει μη εγκεκριμένα συστατικά

Την πλήρη απαγόρευση διακίνησης και πώλησης συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής, ανακοίνωσε σήμερα (09.07.2024) ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στα σκευάσματα με ονομασία «SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials» και «Reishi Mushroom» της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής), βρέθηκαν ως συστατικά μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food), δήλωσε ο ΕΟΦ.

Τα νεοφανή τρόφιμα δημιουργούνται με τεχνολογικές μεθόδους, όπως την «ανάπτυξη» ζωικών και φυτικών κυττάρων σε βιοαντιδραστήρες.

Η χώρα που τα προμηθεύει είναι η Πολωνία.

Οι επιχειρήσεις που ήδη έχουν απόθεμα από τα συγκεκριμένα συμπληρώματα, θα πρέπει να σταματήσουν την πώλησή τους με την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων να έχει ληφθεί για την προφύλαξη της δημόσιας Υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής με εμπορική ονομασία SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials και Reishi Mushroom της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι περιέχουν ως συστατικά μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food). Η προμήθεια των παραπάνω προϊόντων έγινε από την Πολωνία».

«Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.»

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτήδειοι υποδύονται τους ασθενείς και εξαφανίζουν σκευάσματα σε έλλειψη από τα φαρμακεία

admin

Πώς μπορείτε να ανεβάσετε την «καλή» HDL χοληστερόλη σας – Χρήσιμες συμβουλές

admin

Αφασία και δυσαρθρία: Από τι πάσχει ο Δημήτρης Σταρόβας – Πότε επανέρχονται τα προβλήματα ομιλίας μετά το εγκεφαλικό

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy