Κοτσίδες και see through μανίκια τέλος στη Βόρεια Κορέα με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε ισχύ μπαίνουν νέες απαγορεύσεις και μάλιστα όποιος τις παραβεί, θα έρθει αντιμέτωπος με ξύρισμα του κεφαλιού του και φυλάκιση έως και έξι μηνών.
Το διάταγμα στη Βόρεια Κορέα προέρχεται από τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εντόπισε ανθρώπους από τη… μισητή γειτονική Νότια Κορέα να έχουν τα μαλλιά τους με αυτό το στυλ.
Οι τελευταίοι περιορισμοί αποκαλύφθηκαν σε βίντεο όπου τα άτομα που συνελήφθησαν με απαγορευμένα χτενίσματα αναγκάστηκαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους, δήλωσε στο Radio Free Asia κάτοικος της επαρχίας North Hamgyong.
Η Βόρεια Κορέα έχει έναν μακρύ κατάλογο απαγορεύσεων στη μόδα που περιλαμβάνει αμάνικα πουκάμισα, τζιν, βαφές μαλλιών, μη τσαλακωμένα παντελόνια, μπλουζάκια με ξένα logo, τσάντες ώμου, σορτς και στενά τοπ.
Οι πολίτες απαγορεύεται επίσης να έχουν μαλλιά κάτω από τη μέση, να μιμούνται το χτένισμα του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και να κάνουν ψηλές κοτσίδες, ειδικότερα τις ψηλές αλογοουρές με φράντζα που καλύπτουν το μέτωπο και το ένα μάτι.
Ο απαγορευμένος κατάλογος μόδας, ο οποίος φαινομενικά απαγορεύει τα στυλ που συνήθως υιοθετούνται στη Νότια Κορέα, έχει να κάνει με το ότι τα διάφανα μανίκια και οι αλογοουρές «αμαυρώνουν την εικόνα ενός σοσιαλιστικού συστήματος».
Οι κάτοικοι δηλώνουν απογοητευμένοι από τις απαγορεύσεις της μόδας, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, δεν φαίνεται να ισχύουν για όσους βρίσκονται κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η κόρη του Kim Ju Ae έκανε πρόσφατα δημόσια εμφάνιση με μια μπλούζα με see through μανίκια, ανέφερε το Free Radio Asia.
Το κούρεμα, υπόκειται σε αυστηρή κρατική έγκριση στη Βόρεια Κορέα. Οι πολίτες πρέπει να επιλέγουν τα χτενίσματά τους από έναν κατάλογο περίπου 15 εγκεκριμένων – από την κυβέρνηση – επιλογών.
Οι άνδρες πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους κοντά, ενώ οι γυναίκες έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών – αν και όλες πρέπει να συμμορφώνονται με συντηρητικό στυλ χωρίς καμία ένδειξη επαναστατικότητας.
Όσοι εντοπίζονται με μη εγκεκριμένα χτενίσματα κινδυνεύουν με τιμωρία, όπως πρόστιμα, καταναγκαστική εργασία ή ακόμη και φυλάκιση.
Πηγή: www.newsit.gr