25 Ιουλίου, 2024
Ελλάδα

Ο Νίκος Αναδιώτης για την υποψηφιότητά του με το «Νίκη», τις αμβλώσεις και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Νίκος Αναδιώτης, σε συνέντευξή του μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική ως υποψήφιος με το «Νίκη» και τοποθετείται για τις αμβλώσεις αλλά και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

 Στο περιοδικό Status και τη Σάσα Σταμάτη, μίλησε ο ηθοποιός αναφορικά με την πολιτική του καριέρα και την απόφαση να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα «Νίκη». Ο Νίκος Αναδιώτης, ανέλυσε επίσης την άποψή του για το θέμα των αμβλώσεων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και είπε χαρακτηριστικά: 

«Στην εποχή που ζούµε, το πιο εύκολο πράγµα είναι να παραµένουµε απαθείς µπροστά στην οθόνη του κινητού και να αδιαφορούµε για τα κοινά. ∆υστυχώς, έτσι έχουµε συνηθίσει και έτσι µας έχουν συνηθίσει. Οµως, µπορούµε να µένουµε αµέτοχοι όταν η κοινωνία µας οδεύει από το κακό στο χειρότερο και τα παιδιά µας διατρέχουν καθηµερινά τεράστιους κινδύνους;

Προσωπικά, προσπαθώ να είµαι κοντά στα παιδιά µου και την οικογένειά µου και να τους προστατεύω. Όµως, πρέπει να νοιάζοµαι και για τον κόσµο στον οποίο θα ζήσουν τα παιδιά µου, επειδή δεν θα είµαι δίπλα τους κάθε στιγµή και λεπτό. Ας κάνω όσα µπορώ και τα υπόλοιπα τα αφήνω στον Θεό. Με αυτή την καλή ανησυχία, βρέθηκα πρόσφατα σε κοινά µονοπάτια αγώνων µε ανθρώπους της «Νίκης». Γνώρισα τον πρόεδρο της «Νίκης», τον κ. ∆ηµήτρη Νατσιό, και αµέσως τον εκτίµησα ιδιαίτερα ως άνθρωπο, ως δάσκαλο και ως οικογενειάρχη.

Ήταν επόµενο να δεχθώ λοιπόν µε µεγάλη χαρά και τιµή την πρόσκλησή του να βοηθήσω για όλα όσα ήδη πιστεύω µέσα από το κίνηµα «Νίκη». Με την υποψηφιότητά µου θέλω να συµβάλλω και εγώ στον αγώνα αυτών των ανθρώπων να φέρουν µια πραγµατική αλλαγή στο πολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας µας. Και, απ’ ό,τι έχω δει µε τη µέχρι τώρα παρουσία τους, τα καταφέρνουν πολύ καλά».

Για τις αμβλώσεις συνέχισε:

«Αν δεν κάνω λάθος, στο ελληνικό Σύνταγµα το πρωταρχικό δικαίωµα που προστατεύεται είναι αυτό της ζωής. Και η ζωή δηµιουργείται “εξ άκρας συλλήψεως”. Αυτό πιστεύω ως χριστιανός ορθόδοξος, αυτό λέει και η επιστήµη. Το έµβρυο είναι αυτόνοµος οργανισµός, µε τη δική του ψυχή και το δικό του αναφαίρετο δικαίωµα στη ζωή από τη στιγµή της σύλληψης.

Με τροµάζει λοιπόν η ιδέα ότι ο νοµοθέτης ορίζει µε συµβατικά χαρτιά το αν σεβόµαστε ή απαρνούµαστε µια απροστάτευτη ζωή, που ήδη υπάρχει. Αρα, νοµίζω ότι το, εντός εισαγωγικών, «δικαίωµα» της λεγόµενης «αυτοδιάθεσης του σώµατος», ή όπως αλλιώς ονοµάζεται, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωµα όλων µας στη ζωή. Ζείτε, ζω, ζούµε όλοι µας σήµερα µόνο και µόνο επειδή οι γονείς µας έκαναν το αυτονόητο: Μας σεβάστηκαν και µας αγάπησαν περισσότερο από την όποια “αυτοδιάθεση σώµατος”».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός ρωτήθηκε για το ποια είναι η γνώµη του για την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών και με τη σειρά του ανέφερε:

«Πιστεύω ότι τα παιδιά δικαιούνται να µεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον, µε πατέρα και µητέρα, όπως δείχνουν και σοβαρές επιστηµονικές έρευνες. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και από τους δύο γονείς. Χρειάζονται ρόλους, πρότυπα, συµπεριφορές, όπως τα όρισαν οι φυσικοί νόµοι. ∆εν µπορώ να διανοηθώ ότι στερούµε από παιδιά το δικαίωµα να πουν «µαµά» ή «µπαµπά».

Άλλο πράγµα οι δυσκολίες της ζωής να οδηγήσουν εκεί, άλλο να µην τηρούν οι άνθρωποι σωστά τους διακριτούς ρόλους που έχουν ως πατέρας ή µητέρα και άλλο ο νοµοθέτης να νοµιµοποιεί µια τραυµατική έλλειψη και να την αποδέχεται εξαρχής ως φυσιολογική. ∆εν έχω συναντήσει κανέναν που να θέλει ο ίδιος να µεγαλώσει χωρίς πατέρα ή µητέρα. Ας στηρίξουµε την πατροπαράδοτη οικογένεια και έχουµε να ωφεληθούµε πολλά ως πρόσωπα, ως κοινωνία και ως λαός από αυτό».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ενδοοικογενειακή βία: 6 συλλήψεις σε Πάτρα, Αγρίνιο και Αρχαία Ολυμπία

admin

Νίκαια: Διαρρήκτης έπεσε από μπαλκόνι, τραυματίστηκε και συνελήφθη

admin

Απεργία την Πρωτομαγιά: «Παραλύει» η χώρα – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy