15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 812,5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων με απόδοση 3,75%

To ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε την Τετάρτη (27.3.2024) το Ελληνικό Δημόσιο μετά από δημοπρασία έντοκων γραμματίων που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ αφορούσε σε έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ με την απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,046 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τρίτη 2 Απριλίου 2024. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εταιρείες Διαχείρισης Δανείων: Κρίσιμο δεκαήμερο για την ψηφιακή πλατφόρμα και τη νέα αδειοδότηση

admin

ΠΟΜΙΔΑ: Φορολογικός οδηγός για τα ανείσπρακτα ενοίκια

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 0,31% για τον Γενικό Δείκτη, στα 359,37 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy