18 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Έντοκα γραμμάτια 500 εκατ. ευρώ δημοπρατούνται στις 29 Μαΐου

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Τα έντοκα γραμμάτια που δημοπρατεί ο ΟΔΔΗΧ έχουν διάρκεια διάρκεια λήξης έως τις 29 Νοεμβρίου 2024. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) που έχει ορίσει θα εί­ναι η Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του κανονισμού των βασικών διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΥΑΘ: Αύξηση 665% στα EBITDA και 131% στα καθαρά κέρδη

admin

Eπιχειρήσεις: Έρχεται δυνατότητα ηλεκτρονικού «λουκέτου»

admin

Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy