21 Μαρτίου, 2025
Οικονομία

Παρίσι: Οι 11 δημιουργοί των κορυφαίων ζαχαροπλαστείων

Ταλέντα με καταγωγή από τη Γαλλία -αλλά τα τελευταία χρόνια και από άλλα μέρη του κόσμου- με έδρα τους την ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, παρουσιάζουν μια υψηλής ποιότητας και συχνά πολυπολιτισμικού χαρακτήρα ζαχαροπλαστική. Φυσικά η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, διαθέτουν στη φαρέτρα τους εμβληματικά γλυκά. Πουθενά όμως δεν συναντάμε αυτήν την τεράστια ποικιλία με τόσες διαφορετικές επιρροές, που τελικά όμως, κυριαρχούν οι γαλλικές τεχνικές. Επιλέγουμε 11 αντιπροσωπευτικά ονόματα που συνθέτουν αυτό που απλά θα ονομάζαμε, παράδεισο της γλυκιάς ζωής.

Cedric Grolet

Ο υπέρ-ταλαντούχος σεφ με τα 12 εκατομμύρια ακολούθων στο instagram, ανακηρύχθηκε το 2018 καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου. Οι δημιουργίες του μιμούνται συχνά τη φυσική εικόνα της βασικής του πρώτης ύλης. Ένα πορτοκάλι, ένας υπερμεγέθης κόκκος κακάο ή ένα σχεδόν ρεαλιστικό στην όψη αχλάδι, κρύβουν μέσα τους απίστευτης νοστιμιάς συνθέσεις. Μικρά αριστουργήματα είναι όμως και οι τάρτες του με τις αέρινες κρέμες. Τα cookbook του είναι όλα best sellers και ο ίδιος, ένας από τους διασημότερους και επιδραστικότερους pâtissier με υποκαταστήματα σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

Πηγή: www.protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2025: Πρεμιέρα την Δευτέρα – Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

admin

Εξοπλιστικά: Πώς θα θωρακιστεί η χώρα την επόμενη 12ετία – Γιατί ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας (pics)

admin

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy