19 Ιουλίου, 2024
Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κάνει Νο2 τον Βορίδη για να αλιεύσει ακροδεξιές ψήφους

Την αντικατάσταση Μπρατάκου και Παπασταύρου σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μην «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει περισσότερες εξουσίες στον Μάκη Βορίδη, επειδή προσπαθεί να αλιεύσει τις ψήφους της ακροδεξιάς.

Τονίζουν επίσης πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, όσους συνεργάτες του κι αν αποπέμψει, όσες «εσωτερικές ανακατάξεις» και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει».

Αναλυτικά τα όσα σχολιάζουν οι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση δύο κορυφαίων στελεχών του, των Παπασταύρου και Μπρατάκου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι, αφού τους απέπεμψε, αναγκάζοντάς τους σε παραίτηση, τώρα προχωρά σε εσωτερική αναδιανομή των αρμοδιοτήτων τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έτσι ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Μάκη Βορίδη («ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου»), αναγορεύοντάς τον σε νούμερο 2 της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς είναι δεδομένο πως προσπαθεί να αλιεύσει τις ψήφους της άκρας δεξιάς, ειδικά μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, στο οποίο του υπέδειξε να απέχει. Αναρωτιόμαστε πώς νιώθει ο έτερος προερχόμενος από την ακροδεξιά υπουργός του, και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης…

Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης όρισε τον Στέλιο Κουτνατζή νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και «ανακάτεψε» την τράπουλα των αρμοδιοτήτων εντός Μαξίμου μεταξύ στενών συνεργατών του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε υποβληθεί ένσταση για την εκλογή τού Στ. Κουτνατζή στη θέση του επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από συνυποψήφιό του, επειδή βρισκόταν σε αναστολή καθηκόντων καθώς υπηρετούσε ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην ένσταση τονιζόταν ότι ο κ. Κουτνατζής δεν μπορούσε να εξελιχτεί στην ακαδημαϊκή βαθμίδα όσο διαρκεί η αναστολή του, καθώς ο νόμος ορίζει ότι όσο βρισκόταν σε αναστολή μπορούσε να ασκεί μόνο «διδακτικά και ερευνητικά» καθήκοντα.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, όσους συνεργάτες του κι αν αποπέμψει, όσες «εσωτερικές ανακατάξεις» και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Καιρίδης: Πάνω από 75% η συνολική πτώση μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Action24

admin

Πώς έγινε η ρωσική επίθεση την ώρα της συνάντησης Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Η οργισμένη αντίδραση της Ευρώπης

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy