21 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Premia Properties: Ενισχύθηκαν τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία το α’ τρίμηνο 2024

Η Premia Properties ανακοίνωσε σήμερα (10.5.2024) ότι ενισχύθηκαν τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου το α’ τρίμηνο του 2024.

Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2024 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου (Adjusted EBITDA) κατά 21%, σε ενοποιημένη βάση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. 

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεαζόμενα από τις χαμηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία και το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Παράλληλα, η Καθαρή Θέση του Ομίλου διαμορφώνεται σε 148,5 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός σε 166 εκατ. ευρώ και το συνολικό Ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε 364 εκατ. ευρώ.

Με 53 ακίνητα και περίπου 385 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό την διαχείριση του Ομίλου, η συνολική αξία των επενδύσεων διαμορφώνεται σε 319 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4% συγκριτικά με το τέλος του 2023.

Εντός του πρώτου τριμήνου 2024 η Premia συνέχισε την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και διαχειριζόταν ενεργά το χαρτοφυλάκιό του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε πράσινο συγκρότημα γραφείων, καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος, αποκτήθηκαν δύο νέα επενδυτικά εμπορικά ακίνητα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράφηκαν προσύμφωνα πώλησης δύο ακινήτων αξίας 0,6 εκατ. ευρώ (μη αξιοποιήσιμα οικόπεδα στην Πάρο).

Προοπτικές για το 2024

Οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές, ωστόσο το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ρευστό, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται σημαντική αβεβαιότητα εν μέσω υψηλών επιτοκίων και γεωπολιτικών αναταραχών με τους εν εξελίξει πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, βασική προτεραιότητα της Διοίκησης παραμένει η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan της Εταιρείας.

Έμφαση δίδεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και συναλλαγών (Γραφεία ΑΑΔΕ στην Πειραιώς 180, Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη, νέο logistics στον Ασπρόπυργο με μισθωτή την Iron Mountain, Project Skyline), οι οποίες σταδιακά θα ενισχύσουν τις οικονομικές της επιδόσεις.

Η Premia διερευνά την αγορά για τον εντοπισμό νέων κατάλληλων επενδύσεων, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Επιδιώκει, επίσης, τη χρηματοδότησή της με ανταγωνιστικούς όρους, αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

EKT: Κακά μαντάτα για την τσέπη των Ελλήνων – Οι «δεύτερες σκέψεις» για τις μειώσεις επιτοκίων

admin

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ελαιόλαδο και μέλι – Ακολουθούν σε κρέας και αυγά

admin

Αγρότες: «Πράσινο φως» για την προκαταβολή 50% των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2023

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy