15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Principia: Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της εταιρείας

Παρουσιάσθηκε χθες (03.04.24) το νέο όνομα και η ταυτότητα της εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κοινών συμφερόντων που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management.

Υπό το νέο σχήμα, η Principia θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της χώρας και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε καινοτόμες λύσεις, όπως η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Principia είναι το όνομα της νέας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία ιδρύθηκε από τους μετόχους της, Enel SpA και Macquarie Asset Management, και δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα.

Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της Principia παρουσιάσθηκε επίσημα σε εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας, παρουσία των βασικών μετόχων της, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Με 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 7 υπό κατασκευή ηλιακά πάρκα, η Principia παράγει πράσινη ενέργεια ισχύος 577MW, ικανής να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες 300.000 νοικοκυριών, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σκυλακάκης: Ανάγκη να ληφθούν διεθνείς πρωτοβουλίες για την πράσινη μετάβαση

admin

Alpha Bank: Έφτασαν στο 97% οι συναλλαγές εκτός καταστήματος – Ψηφιακή Τράπεζα της χρονιάς

admin

ΔΕΗ: Ο απολογισμός της για την τετραετία 2019 – 2023 και το επιχειρηματικό σχέδιο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy