17 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Δημιουργείται το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων 

Παρεμβάσεις – «τομή» στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο στοχεύοντας στην πλήρη αναδιαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου, για την ορθή ολοκλήρωση των δημόσιων έργων και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο για τις Δημόσιες Επενδύσεις ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, και την Δημιουργία του Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων ΠΔΕ.

Στο εν λόγω μητρώο θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται από την στιγμή της ένταξής τους σε αυτό όλες οι δαπάνες που απαιτεί ένα δημόσιο έργο, μετά από την διαδικασία ολοκλήρωσης και παράδοσής του.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τυχόν δαπάνες συντήρησης και δαπάνες λειτουργίας του έργου.

Με αυτό τον τρόπο, συν τοις άλλοις, θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα του παρελθόντος με εγκαταλελειμμένα δημόσια έργα και εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα τα δέκα έτη, εξασφαλίζει πως τα δημόσια έργα θα συνεχίσουν να έχουν εξασφαλισμένη την ομαλή χρηματοδότηση τους για τις ανωτέρω δαπάνες, μετά το πέρας της ολοκλήρωσής τους.

Ο τρόπος που θα λειτουργεί το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων ΠΔΕ προϋποθέτει την υποβολή στοιχείων ως προς το ετήσιο και το συνολικό κόστος συντήρησης του έργου που είναι ενταγμένο στο ΠΔΕ, καθώς και τον αρμόδιο φορέα που αναλαμβάνει την συντήρηση. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωτική η αναφορά στην πηγή χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Απασχόληση: Οι προϋποθέσεις και οι αμοιβές για την 6ημερη εργασία

admin

Δηλώσεις ΦΠΑ: Τι αλλάζει στο έντυπο της ΑΑΔΕ από 1η Ιουλίου

admin

Apple: «Βουτιά» 113 δισ. δολαρίων στις μετοχές λόγω νομικών πιέσεων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy